Пет интерно расељених породица ускоро добија куће

Општина Врбас расписала је Јавни позив за доделу сеоских кућа са окућницом за интерно расељена лица која живе на територији општине Врбас.

Према речима Данијеле Илић, чланице Општинског већа, овога пута додељује се пет кућа, а средства за куповину обезбедио је Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије.

"Износ који се додељује по породици је 1,2 милиона динара за куповину куће и додатних 200.000 динара за грађевински материјала за адаптацију објекта. Конкурс је отворен од 4. јула до 4. августа. Уз овај позив, и Покрајински фонд за помоћ избеглим, прогнаним и расељеним лицима је расписао конкурс за доделу кућа. У овом случају додељује се помоћ у износу од 7.000 евра, с тим што је корисник у обавези да у наредних 10 година врати 50% од додељеног износа. Овај конкурс је отворен до 01. августа. Општина Врбас чини све да у сарадњи са институцијама које се баве питањима избеглих, прогнаних и расељених лица, помогне свим грађанима из ових категорија да реше своје стамбене проблеме и економски их оснажи", рекла је Илић.

Детаљније информације и документацију у вези са јавним позивом можете преузети ОВДЕ.

Информације о јавном позиву Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима могу се пронаћи ОВДЕ