Полицијски службеници едуковали матуранте

У оквиру акције "Матура", која је организована на нивоу Министарства унутрашњих послова Србије, службеници Полицијске станице Врбас - помоћник командира за саобраћај Страхиња Ђурачић, и инспектори за сузбијање општег криминалитета Милана Жилић и Синиша Стрибер, одржали су у средњим школама "Вељко Влаховић" и "4. јули" предавања на теме: "Упознајмо полицију", "Спречимо вршњачко насиље", "У зачараном кругу дроге и алкохола" и "Учешће младих у саобраћају".

Предавачи су се, како је саопштено из Полицијске станице Врбас, овога пута обраћали ученицима завршних разреда ових средњих школа, с идејом да на време превенирају све облике насиља и нарушавања јавног реда и мира, као и злоупотребе алкохола и опојних дрога, али и да представе активности и рад полиције у локалној заједници и упозоре на опрез свих учесника у саобраћају, посебно младих.

У предавањима је учествовао и Горан Пејовић, члан Општинског већа задужен за саобраћај. "Матурантима је посебно интересантна била тема безбедности младих у саобраћају и посебно смо свим слушаоцима апострофирали да су млади возачи најугроженија категорија учесника у саобраћају у општини Врбас. Ова активност дефинисана је у Акционом плану за реализацију Стратегије унапређења безбедности у саобраћају у општини Врбас и циљ јој је да подстакне вршњачку едукацију", рекао је након предавања Пејовић.