Гимназијалци били добри домаћини друговима из Каљарија

Милан Глушац, председник Привременог органа општине Врбас организовао је данас пријем за средњошколце из италијанског града Каљарија који се ових дана налазе у посети код својих вршњака из "Жарко Зрењанин". Ученици са Сардиније, предвођени професором Фабрициом Оруом, бораве у Врбасу у оквиру програма међународне размене ученика "Интеркултура Србија".

За њих је током две недеље боравка у Врбасу организован веома садржајан програм у самом граду, посетили су и околне градове Сомбор, Суботицу и Нови Сад, и тако стекли први слику о Србији.

"Локална самоуправа подржала је пројекат размене ученика и покушали смо током њиховог боравка овде да им дочарамо дух Србије, нашу културе и обичаје. Драго ми је што су и они задовољни, што са собом носе лепе утиске, како сами кажу, и надам се да ће поново посетити Врбас и Војводину. Увек ћемо подржати овакве пројекте, наша деца треба да упознају децу из других крајева Европе јер је и то важан део њиховог образовања", рекао је Глушац.

И Мира Недић, руководилац Одељења за друштвене делатности, изразила је задовољство што се ученици у Италију враћају пуни лепих итисака. "Њихове реакције су веома позитивне. Ученицима из Каљарија уручићемо сувенире, који ће их, поред лепих успомена, подсећати на боравак у Врбасу", рекла је Недић.Професорица историје у Гимназији "Жарко Зрењанин" и представница Интеркултуре Србија Снежана Шкрбић, захвалила се представницима општине Врбас за подршку идеји и покровитељство међународне размене ученика. "Драго ми је што се први део нашег пројекта завршава успешно са свих аспеката. Ускоро, већ у мају, ми ћемо путовати у узвратну посету и свесни смо да ћемо бити амбасадори наше земље. Потрудићемо се да на најбољи начин представимо Врбас и Србију", рекла је Шкрбић.

Током боравка у Врбасу млади Италијани били су смештени у домовима својих нових другова из Гимназије, а двонедељно дружење завршава се вечерас заједничком журком.   

КУЛТУРА

Отворена изложба слика Милијане Радовановић

19. мар 2018. КУЛТУРА

Отворена изложба слика Милијане Радовановић

На изложби под називом "Време тече" отвореној у Нашој гал...

Изложба слика "Није све тако црно" Душана Савковића

16. мар 2018. КУЛТУРА

Изложба слика "Није све тако црно" Душана Савковића

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у уторак, 20...

Фото конкурс: Музеј и конекција

14. мар 2018. КУЛТУРА

Фото конкурс: Музеј и конекција

У оквиру Mанифестације "Музеји за 10", која се одржава од...

Изложба слика Милијане Радовановић

12. мар 2018. КУЛТУРА

Изложба слика Милијане Радовановић

У Галерији Удружења ликовних уметника Врбаса у четвртак, ...

Књижевно вече Благоја Баковића

06. мар 2018. КУЛТУРА

Књижевно вече Благоја Баковића

Православна црквена општина Врбас организовала је синоћ к...