Еколошки покрет Врбаса организовао радионицу за ученике

Еколошки покрет Врбаса организовао је у петак радионицу са представницима ђачких парламената свих 12 школа општине Врбас на којој се разговарало о највећим проблемима загађене животне средине. Сврха радионице била је подизање знања и свести, као и утврђивање става учесника о решавању најважнијих еколошких проблема у локалној средини и важност личног доприноса, саопштено је из Еколошког покрета.

Учесницима радионице обратио се и и Милан Глушац, председник Привременог органа, који је прилику искористио да информише окупљене о намери Владе Србије да ускоро крене у решавање проблема Великог бачког канала, што је приликом посете најавила др Стана Божовић, државни секретар у Министарству за пољопривреду и заштиту животне средине.

"Увек подржавамо оваква окупљања и локална самоуправа жели да да допринос у подизању свести о потреби очувања животне средине. Ученике сам информисао о важним пројектима везаним за наш град и општину, а то су наставак изградње канализације, завршетак изградње Централног постројења за прераду отпадних вода и ремедијација канала. У сва три пројекта имаћемо подршку Владе Србије и Влада Војводине, што је гаранција да ће бити успешно изведени", рекао је Глушац.

"Уводничар радионице била је Маја Бјекић, шеф Одељења за животну средину, која је учеснике упознала са делокругом рада службе коју води и услугама које служба пружа. Имали смо и едукацију на тему важности укључивања грађана у поступак процене утицаја на животну средину за сваки пројекат изградње пословног објекта, а чији рад може на било који начин да штети животној средини и здрављу људи. Радионичари су прихватили и задатак да до наредног сусрета сваки парламент поднесе надлежном органу по један захтев за информацијом од јавног значаја у области животне средине. Потом ће имати обавезу да из одговора које добију припреме извештај и информишу нас при следећем сусрету", рекао је Ратко Ђурђевац, председник ЕПВ.

Реализација ове радионица део је пројекта "Оснаживање одговорности и обавеза за бољу животну средину", који се реализује уз подршку програма CSOnnect и Регионалног центра за животну средину (РЕЦ). Програм финансира Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (SIDA). Радионицу је подржала и локална самоуправа.

КУЛТУРА

20 ликовних уметника на Палети младих

24. апр 2018. КУЛТУРА

20 ликовних уметника на Палети младих

Биљана Јотић, историчарка уметности и овогодишња селектор...

Изабрани финалисти 50. Фестивала поезије младих

18. апр 2018. КУЛТУРА

Изабрани финалисти 50. Фестивала поезије младих

Жири јубиларног 50. Фестивала поезије младих у Врбасу, ко...

Два програма посвећена поезији у НБ "Данило Киш"

18. апр 2018. КУЛТУРА

Два програма посвећена поезији у НБ "Данило Киш"

Народна библиотека "Данило Киш" припремила је за наредне ...

Ликовна галерија КЦВ: Позив за откуп уметничких дела

16. апр 2018. КУЛТУРА

Ликовна галерија КЦВ: Позив за откуп уметничких дела

Ликовна галерија Културног центра Врбаса расписала је ПОЗ...

"Госпође у најбољим годинама" у НБ "Данило Киш"

10. апр 2018. КУЛТУРА

"Госпође у најбољим годинама" у НБ "Данило Киш"

Народна библиотека "Данило Киш" организоваће наредног уто...