Врбасу 12,9 милиона динара од Управе за капитална улагања

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић уручили су данас уговоре представницима градова, општина и здравствених институција, који су остварили право на бесповратна средства за финансирање и суфинансирање пројеката на конкурсима Управе за капитална улагања АП Војводине. Укупан износ додељених средстава је 1.404.436.320,оо динара и тај износ добиће 39 општина и 11 институција за реализацију 68 пројеката.

Међу овим општинама и установама налазе се и општина Врбас и Дом здравља "Вељко Влаховић", којима је укупно припало 12,9 милиона динара за три важна пројекта изградње, адаптације и опремања.

"Веома смо задовољни одлуком којом је Покрајинска влада финансијски стала иза три наша пројекта. За северног крака канализационог система у Врбасу, у насељу Кудељара, добили смо 8,3 милиона динара, за адаптацију санитарних чворова у Основној школи 'Светозар Милетић' три милиона динара, а за куповину апарата за колпоскопију за Дом здравља додатних 1,6 милиона динара. Ово у пракси потврђује одличну сарадњну локалних и покрајинских органа власти, решеност Покрајинске владе да равномерно развија и помаже сваки део Војводине, као и решеност локалне самоуправе да сваким пројектом који планира ствара боље услове за живот грађана општине Врбас", рекао је након потписивања уговора Глушац.  

Иначе, Управа за капитална улагања АП Војводине је током јануара спровела седам конкурса, и то за финансирање и суфинансирање пројеката у областима локалног и регионалног економског развоја, културе, предшколског и основног образовања и васпитања, развоја спорта, саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања и заштите вода и здравствене заштите.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић подсетио је приликом доделе уговора на чињеницу да је и у претходном шестомесечном периоду Покрајинска влада за готово свих 45 општина на територији Војводине издвојила 1.8 милијарди динара. Он је додао да је од то огромног значаја и да очекује од општина и институција које су данас добиле средства да буду одговорне и ефикасне у реализацији пројеката, као и то да пројекти треба да буду завршени до краја године да би се већ следеће могло кренути у реализацију нових. Председник Мировић је истакао важност политике окупљања око пројеката и рекао да синергија заједничког рада локалних самоуправа, покрајинске и републичке владе доноси и бољи резултат.


За реализацију пројеката који ће допринети побољшању пословне и инвестиционе климе у Кикинди, Шиду, Бачу, Кањижи, Бачком Петровцу, Инђији, Иригу, Суботици, Бачкој Паланци у Белој Цркви издвојено је 250 милиона динара; за реализацију пројеката који доприносе развоју, очувању, унапређењу и заштити културних и националних посебности локалне средине, Кањижа, Сента, Шид, Пландиште и Нови Кнежевац добиће 46,8 милиона динара, док ће унапређењу спорта у Малом Иђошу, Беочину, Тителу, Пландишту, Жабљу, Србобрану, Апатину и Темерину бити усмерено укупно 70 милиона динара. За побољшање услова рада установа предшколског и основношколског образовања и васпитања 50 милиона биће усмерено за пројекте у Врбасу, Беочину, Бачу, Опову, Вршцу, Сечњу и Иригу; за водоснабдевање и заштиту вода Вршцу, Зрењанину, Сомбору, Сремској Митровици, Апатину, Бачкој Тополи, Врбасу, Ковачици, Кули, Опову, Оџацима, Пећинцима и Сремским Карловцима додељено је 350 милиона. Пројектима у области саобраћајне инфраструктуре у Новом Бечеју, Новом Саду, Малом Иђошу, Оџацима, Пећинцима, Бечеју, Сремској Митровици додељено је 350 милиона, а у области здравствене заштите 237,6 милиона додељено је улагањима у пројекте у Новом Саду, Бачкој Тополи, Бачком Петровцу, Опову, Србобрану, Темерину и Чоки. За финансирање и суфинансирање набавке медицинске опреме, 50 милиона динара добило је 11 здравствених институција у Покрајини.

Према речима Недељка Ковачевића, директора Управе за капитална улагања, средства су опредељена добрим пројектима чији је циљ смањење јаза између развијених и неразвијених општина у Војводини. Он је позвао локалне самоуправе да будуће пројекте припремају пажљиво, како би се Војводина равномерно развијала и како би се подједнако улагало у све области.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"