Врбас добија три елабората о безбедности у саобраћају

Vrbas dobija tri elaborata o bezbednosti u saobraćaju

У општини Врбас започело је снимање саобраћајница и прикупљање података за потребе израде три елабората: Безбедност саобраћаја у зонама основних школа, Утврђивање опасних места - "црних тачака" на територији општине Врбас са предлогом мера за санацију, и Постављање видео надзора на раскрсницама.

Резултати свих ових елабората биће садржани у Стратегији безбедности саобраћаја на путевима општине Врбас од 2016. до 2020. године, која је, такође, у изради.

"У оквиру ових активности израђено је и 1.000 анкетних листића који су подељени по основним школама, и испуњаваће их ученици и родитељи. Анкете се раде како би се утврдиле најчешће коришћене школске руте и сагледала опасна места на која деца наилазе на путу од куће до школе. Управо због тога молимо родитеље да пажљиво прочитају анкетни листић и, следећи упутства, у што скоријем року одговоре на питања ради даље анализе", рекао је Горан Пејовић, члан Општинског већа и члан Савета за безбедност саобраћаја.

Он се захвалио Активу директора основних школа и Полицијској станици Врбас на подршци и сарадњи, посебно што су рокови за израду елебората и целокупне Стратегије прилично кратки, а то је јул и септембар 2016. године. Стратегију и елаборате ради АМСС - Центар за моторна возила, коме је поверен овај посао вредан милион динара. Све се финансира са позиције Програм унапређења безбедности саобраћаја на путевима општине Врбас за 2016.

"Ово је први пут да са позиције овог Програма издвајамо средства за научно-истраживачки рад из области безбедности у саобраћају, захваљујући чему ћемо добити систематизовану и обрађену базу података свих незгода у последње три године. На основу тих података ће се приступати даљим активностима на унапређењу безбедности саобраћаја. Усвајањем Стратегије ова област се подиже на највиши ниво у локалној самоуправи, што на основу многих показатеља, а не само на мојој личној процени, и заслужује. Тај ниво је Скупштина општине Врбас која треба да усвоји документ. Све даље активности ће бити утемељене на том стратешком документу, односно акционим плановима који су њен интегрални део, а биће засноване на објективним показатељима и стручним препорукама како унапредити безбедност саобраћаја", рекао је Пејовић. 

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"