Трибина о безбедној употреби интернета

На иницијативу Полицијске станице Врбас а у оквиру пројекта Полиција у локалној заједници, синоћ је у Врбасу одржана трибина на тему Безбедна употреба интернета.

Окупљеним родитељима и деци обратили су се Игор Јурић, оснивач Фондације "Тијана Јурић", Биљана Грујић из Центра за безбедни интеренет НЕТ патрола, Тања Ђурашковић и Гордана Вујисић из Одељења за високотехнолошки криминалитет МУП-а Србије, и Владо Глођовић, начелник Полицијске станице Врбас.

Уз задовољство што је иницијативу за организовање трибине у Врбасу преузела Полицијска станица, Игор Јурић упозорио је окупљене младе на опасности које им прете на многим местима и позвао цело друштво да учини максималне напоре да поправи безбедност деце.

"Фондација чини све на побољшању безбедности деце, и на улици и на интернету, а посебно нам је важна измена законских одредби и стварање могућности да полиција реагује одмах чим добије пријаву о нестанку детета. Закон смо унапредили, а сада нам је циљ да успоставимо и систем за узбуњивање у случају нестанка деце. Он веома брзо алармира и подиже све државне ресурсе како би се спречиле трагедије. Такође, потребан нам је и регистар несталих особа и измена Закона о кривичном поступку", рекао је Јурић.

Биљана Грујић из Центра за безбедни интернет и механизма за пријаву штетних садржаја НЕТ патрола, позвала је младе да се не устручавају и пријаве родитељима, наставницима или НЕТ патроли све случајеве у којим се на интернету срећу са фотографијама, видео снимцима или текстовима о сексуалном злостављању малолетника и сваким другим обликом злоупотребе малолетних лица у сексуалне или порнографске сврхе.

"Сваки пут када пријавите овакав материјал механизму Нет патрола интернет постане безбедније место за вас и ваше пријатеље, спречавате да неки други корисник случајно наиђе на узнемиравајуће, недозвољене или штетне садржаје и помажете у сузбијању нелегалних радњи и злоупотребе деце", рекла је Грујић.
 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"