Министар Стефановић посетио Полицијску станицу

"Постоји тренд смањења кривичних дела на територији Полицијске управе Нови Сад, посебно у Врбасу, као и повећање броја расветљених кривичних дела", изјавио је данас приликом обиласка Полицијске станице Врбас, министар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић. Према његовим речима, стопа криминала смањена је по питању кривичних дела крађа, разбојничких крађа, али и најтежих дела убистава и убистава у покушају.

Министар је истакао да је посебно задовољан поверењем које грађани указују полицији, нагласивши да је то један од најважнијих циљева пројекта "Полиција у локалној заједници", који се спроводи и у Врбасу.

"Драго ми је да видимо добру сарадњу између грађана, локалне самоуправе, у овом случају и народног посланика, и полиције, из чега расте поверење. Полиција то поверење мора да заслужи својим радом", рекао је Стефановић указавши да је полиција у Врбасу то поверење заслужила добрим резултатима.

Управо из таквог односа са грађанима и локалном заједницом, у којој полиција свакодневно обавља задатке, организована је донаторска акција у којој је општина Врбас поклонила Полицијској станици три возила и десет радио станица. Кључеве возила начелнику Полицијске станице Владу Глођовићу уручио је потпредседник Народне Скупштине Игор Бечић.

Министар Стефановић, захваливши општини на овој донацији, истакао је да ће донирана опрема у многоме побољшати рад полиције у овој општини.

Заједно са Стефановићем Полицијску станицу су посетили Милорад Вељовић, директор Полиције, Игор Бечић, потпредседник Народне Скупштине Републике Србије, високи полицијски званичници из Министарства унутрашњих послова и Полицијске управе Нови Сад, а домаћини су им били начелник и командир ПС Врбас Владо Глођовић и Вељко Милекић, те др Братислав Кажић и Милан Глушац, председник и заменик председника општине Врбас.

КУЛТУРА

Заказана изложба Савремена православна слика

13. јан 2019. КУЛТУРА

Заказана изложба Савремена православна слика

Излагачка сезона 2019 у Ликовној галерији Културног центр...

Предстaвљена књига "Оклеветана књижевност"

28. дец 2018. КУЛТУРА

Предстaвљена књига "Оклеветана књижевност"

У Народној библиотеци "Данило Киш" представљена је књига ...

Милутину Ж. Павлову уручена награда "Небојша Деветак"

14. дец 2018. КУЛТУРА

Милутину Ж. Павлову уручена награда "Небојша Деветак"

Милутину Ж. Павлову уручена је прва књижевна награда "Неб...

Књижевно вече Мухарема Баздуља у библиотеци у Бачком Добром Пољу

10. дец 2018. КУЛТУРА

Књижевно вече Мухарема Баздуља у библиотеци у Бачком Добром Пољу

Новинар, писац и преводилац Мухарем Баздуљ се 7. децембра...

Гуслари из Врбаса покретачи заштите певања уз гусле

04. дец 2018. КУЛТУРА

Гуслари из Врбаса покретачи заштите певања уз гусле

Унесков Међувладин комитет, на свом редовном, 13. заседањ...