Покрајинска секретарка за спорт и омладину посетила ЦФК

Покрајинска секретарка за спорт и омладину Мариника Тепић, заједно са својим замеником Миодрагом Јововићем, посетила је Центар за физичку културу "Драго Јововић" и у сусрету са домаћинима упознала се тренутним стањем и потребама ове установе. Госте из покрајинске администрације дочекали су Мирославка Шекарић, директорка ЦФК "Драго Јововић", Јован Ковачевић, члан Општинског већа задужен за спорт и омладину, и Игор Миловић, директор ЈП "Дирекција за изградњу".

Тепић је овом приликом посебно истакла важност константног улагања у спортске објекте, "јер они требају да буду језгро здравља и спортске заједнице једног града". "Веома ми је драго што могу да видим да су улагања Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и више него оправдана, јер ове терене и атлетску стазу које смо реконструисали користе готово сви житељи општине Врбас. Чињеница да је овај Центар и место за наставу физичког васпитања врбашких основних и средњих школа ме у једну руку радује, али и забрињава, јер би све школе морале имати своју салу за физичко и ми ћемо се трудити да кроз реализацију Стратегије развоја школског спорта у АП Војводини то једног дана постане стандард, а не привилегија", рекла је Тепић.

Као једна од главних тема посете установи наметнула се потреба улагања у затворени базен који месецима не ради због обрушавања кровне конструкције. Покрајинска секретарка за спорт и омладину изразила је уверење да ће у наредном периоду овај проблем бити решен. "Обука непливача један је од најважнијих сегмената спорта уопште, али и безбедности, и жао ми је што је овај базен данас затворен. Сва деца морају научити да пливају, уосталом обука непливача је и обавезна по ресорном образовном правилнику за друге разреде основних школа. Али, одржавање спортских центара и објеката не треба бити брига само Покрајине, већ и локалних самоуправа који су надлежне да се о њима старају и морале би опредељивати значајнија средства за одржавање спортске инфраструктуре. Покрајински секретаријат може да санира, адаптира, опрема, реконструише, али општина то после мора и да одржава и да се о њима адекватно стара. Даћемо све од себе да ђаци не дочекају крај ове школске године без савладане обуке пливања, да не останемо упамћени по томе што после 30 година редовне обуке нисмо били у стању да им обезбедимо услове за оно што је њихово основно право. Врбас је познат по томе да ту обуку има већ деценијама", рекла је Тепић.

Јован Ковачевић, члан Општинског већа, истакао је да је за ЦФК сада најважније што пре кренути у реконструкцију базена и, према његовим речима, већ је израђен један идејни извођачки пројекат. "Желимо да извршимо реконструкцију што пре због ученика, спортских клубова и грађана који користе услуге установе. Надам да ће и ова посета унапредити нашу сарадњу са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину", рекао је Ковачевић.    



Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"