Фолклораши из Русије наступали у Врбасу

Општина Врбас и Удружење српско-руског пријатељства "Род", заједно са пријатељима из Русије, приредили су вечерас у центру града наступ фоклорног ансамбла "Венац" из руског града Кострома. Ова група зауставила се у Врбасу на пропутовању ка Грчкој на велики међународни фоклорни фестивал, у мисији под називом "Путевима добра".

Пре концерта добродошлицу у Врбас гостима из Русије пожелео је Милан Глушац, заменик председника општине Врбас. "Ова ваша посета на најбољи начин говори о повезаности Србије и Русије. Нераскидива је веза српског и руског народа и ово је још једна прилика да учврстимо те везе. Уверен сам да вашом посетом и наступом у нашем граду доприносите приближавању српске и руске културе, Врбаса и Костроме, и српског и руског народа. Овде сте увек добродошли", рекао је Глушац. 

И председник Удружења српско-руског пријатељства "Род" Радољуб Ускоковић изразио је задовољство због гостовања фолклорног ансамбла из Русије, истичући да је управо организација оваквих догађаја један од главних циљева деловања удружења. "Желимо да унапредимо наше односе са Русијом и руским народом и на том циљу тренутно ради више од 80 удружења попут нашег у целој Србији", рекао је Ускоковић.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"