ОШ „20. октобар“ и ПУ „Бошко Буха“ у пројектима енергетске ефикасности

Покрајински секретар за енергетику и минералне сировине мр Ненад Станковић потписао је уговоре са корисницима средстава овог секретаријата на основу Јавног конкурса за суфинансирање реализације пројеката штедљиве унутрашње расвете у јавним установама и Јавног конкурса за суфинансирање реализације пројеката повећања енергетске ефикасности у објектима јавне намене.

Међу корисницима средстава на ова два конкурса нашли су се и Основна школа "20. октобар" из Врбаса, којој је припало 652.800 динара, и Предшколска установа "Бошко Буха", одељење у Савином Селу, којем је припало 2.670.401 динара, за пројекте унапређења енергетске ефикасности.

"Циљ конкурса је унапређењe енергетске ефикасности објеката ради уштеде енергије као и смањење трошкова за грејање и хлађење објекта, затим повећање топлотног комфора корисника објеката, као и, посредно, утицај на смањење емисије штетних гасова у околину, те афирмација примене мера енергетске ефикасности. Енергетска ефикасност није превасходно штедња, већ исти или виши конфор уз ниже трошкове грејања или хлађења, док се коришћењем штедљиве унутрашње расвете могу постићи уштеде и до 70 посто, а време повратка инвестиције је испод пет година. Такође, ефекти реализације ових пројеката огледаће се и у значајном смањењу емисије СО2 у атмосферу, чиме ће се у великој мери допринети и очувању животне средине", речено је након потписивања уговора.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"