СРС: Већина против теме неисплаћених зарада

Бојан Марковић, председник ОО Српске радикалне странке, изразио је на конференцији за медије незадовољство што на последњој седници Скупштине општине Врбас парламентарна већина није у дневни ред уврстила предлог Самосталног синдиката да се разговара о проблему нередовне исплате зарада у јавним предузећима и установама.

"Синдикати су тражили да се расправља о проблему неисплаћених зарада. Нажалост, та тачка није стигла на дневни ред јер већина није имала стрпљења и жеље да се о томе разговара. У знак протеста наш одборник Марко Ђукић, као и Душан Килибарда и ја, који смо присуствовали седници, смо напустили заседање. Сматрамо да локална самоуправа замајава раднике, и поред свих проблема и дугова, али кашњење исплате зарада настало је због великог броја нових запошљавања у Општинској управи и предузећима. Запослено је више од 100 људи и због тога касне плате, а спорт нам је у колапсу, исто као и социјална издвајања", рекао је Марковић.

Председник ОО СРС је протестовао и због изостанка објављивања саопштења ове странке на локалној ТВ Бачка. Ово саопштење, како је појаснио, односило се на обележавање годишњице НАТО бомбардовања СР Југославије. "Уколико се са игнорисањем наших саопштења настави и даље, бићемо приморани да се окупимо испред ТВ бачка и затражимо нека друга решења и разрешења појединих људи", рекао је Марковић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"