Општина Врбас расписала три јавна конкурса

Председник oпштине Врбас др Братислав Кажић расписао је три јавна конкурса на којим ће се делити новац за финансирање разних пројеката, удружења грађана, манифестација и акција. Први јавни конкурс односи се на финансирање/суфинансирање пројеката и традиционалних манифестација за удружења грађана, невладине организације и културно-уметничка друштва у 2015. години.

Право учешћа на конкурсу имају удружења грађана регистрована на територији Општине Врбас и чије су активности од значаја за локалну заједницу и промоцију општине Врбас, као и међуопштинске и регионалне социјално-хуманитарне организације које окупљају лица са здравственим проблемима из општине Врбас. Буџет општине Врбас суфинансираће манифестације и пројекте оних удружења, невладиних организација односно културно уметничких друштава који испуњавају све услове наведене у јавном конкурсу, доприносе развоју и промовишу нашу општину, промовишу принципе мултикултуралног и мултинационалног друштва, доприносе оставривању сарадње са другим удружењима грађана и квалитетно доприносе остваривању регионалне и међународне сарадње.

Други конкурс односи се на финасирање - суфинансирање пројеката - манифестација цркава и верских заједница у 2015. години. Средства по овом конкурсу додељују се црквама и верским заједницама које су уписане у Регистар цркава и верских заједница при Министарству надлежном за послове вера, а које делују на територији општине Врбас. Средства се распоређују за обављање градитељске, добротворне и научне делатности цркава и верских заједница, које они обављају у складу са законом и другим прописима, а нарочито за: инвестиционе радове на црквеним објектима, обнову постојећих црквених објеката који су без обнове дужи временски период, а посебно црквених објеката који су споменици културе, обнову парохијских домова и верских објеката-споменика, уређење и ревитализацију простора верских гробаља, обнову икона,верских и сакралних предмета, стављање нових фасада и кречење црквених објеката, обнову кровова који прокишњавају на црквеним објектима, санирање влаге на црквеним зидовима, изградњу нових и обнову пропалих ограда око црквених објеката, организовање традиционалних годишњица које су посвећене имену које црква носи, организовање црквених манифестација и научна истраживања везана за цркву.

Трећи јавни конкурс односи се на расподелу средстава из буџета општине Врбас за 2015. годину за суфинансирање потреба у области спорта. Према правилима, финансираће се организација физичке културе и спорта, основни трошкови клубова и спортске манифестације.

Пријаве за сва три конкурса подносе се у року  од  23. јануара до 20. фебруара, а више информација и формулари за конкурсе могу се видети овде.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"