ДИТВ организује нова предавања

Друштво инжењера и техничара Врбаса организоваће у среду, 22. октобра, предавање на две теме: 1. HYDROMEDIA TM систем – Одрживи дренажни систем за урбане средине који је уједно и решење за управљање атмосферским водама, и 2. Системска решења за индустријске подове из компаније Лафарге - Иновативни бетони УЛТРА СЕРИЈЕ ТМ - смањено скупљање. Предавачи ће бити стручњаци компаније Лафарге БФЦ - Данијела Остојић, менаџер за инфраструктурне и грађевинске пројекте, и Милош Васковић, инжењер за техничку подршку.

У позиву који је својим члановима упутило Друштво инжењера и техничара Врбаса, наводи се да компанија Лафарге као светски лидер у области грађевинских материјала, водећи произвођач цемента, агрегата и бетона, учествује у изградњи градова широм света. "Иновативна решења обезбеђују изграђеније, компактније, боље повезане, трајније и лепше градове. Неки од главних изазова у постојању градова је како одолети протоку времена, елементарним непогодама и како што више смањити утицај на животну средину". Ово је прво представљање ових производа компаније Лафарж у србији, а након Врбаса предавања ће бити одржана још само у Београду, Суботици и Нишу.

"HYDROMEDIA TM систем је иновативно решење за ефикасно одвођење вишка воде са улица, паркинга, стаза или спортских терена, и обезбеђује површину високе пропустљивости, чиме се значајно смањују ризици од поплава, уз смањење укупних трошкова одржавања мреже кишне канализације. Инивативни бетони УЛТРА СЕРИЈЕ ТМ - смањено скупљање су бетони код којих је скупљање значајно смањено, чиме се потреба за извођењем дилатација значајно смањује или у зависности од величине и геометрије бетонске плоче, збијености подлоге, начина армирања, распореда стубова и отвора, елиминише у потпуности", наводи се у позиву за предавања.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"