Заказан штрајк упозорења у шећерани

Незадовољно условима рада и висином зарада, повереништво Синдикалне организације "Сунокове" шећеране у Врбасу донело је одлуку да у петак, 19. септембра, ступи у једночасовни штрајк упозорења, од 12.30 до 13.30 часова. Радници од послодавца траже враћање накнаде зараде - топли оброк и регрес - на ниво из 2013. године и ретроактивну исплату од дана смањења, затим увећање зараде за 16 одсто, у складу са растом трошкова живота од октобра 2012 године, као и исплату увећања зарада по основу сменског рада 26 одсто од основице.

Како је саопштено, Синдикат тражи и хитну израду новог Акта о процени ризика, хитно одређивање датума о отпочињању преговора око потписивања Колективног уговора код послодавца и моментални престанак узнемиравања и претњи запосленим и њиховим представницима од стране менаџмента. Синдикалци сматрају да се ово догађа  због настојања запослених да легитимним путем остваре законом загарантована права. Такође, од послодавца се тражи да не користи и не злоупотребљава институт технолошког вишка, те да без сагласности синдиката или запосленог не може по том основу отпуштати раднике. Синдикат је као један од разлога за штрајк навео и захтев да послодавац не може упућивати запослене на принудни одмор, осим у случају да послодавац искаже негативну нето добит.

За време једночасовног штрајка биће обезбеђен минимум процеса рада, а сви запослени биће на својим радним местима током обуставе.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"