Кампања ЕПВ - Прикључи се на канализацију!

Волонтери Еколошког покрета ВРбаса започели су у Бачком Добром Пољу кампању анимације грађана за прикључење на канализацију. Кампања ће се одвијати у свим селима општине Врбас а затим и самом граду, у насељу Виногради, у ком један део грађана није прикључен на канализациони систем. У Бачком Добром Пољу анкета је извршена у 525 домаћинстава и сви учесници добили су промотивно-едукативни материјал о потреби прикључења.

"Резултати анкете су показали да 69% грађана овог села жели да се прикључи на канализацију, 13% не жели а 17% није сигурно или најчешће условаљава то приступачном ценом прикључка. Један део Бачког Доброг Поља није покривен канализационом мрежом, те се то поставља као хитна обавеза локалне самоуправе. Уколико се довољан број грађана не прикључи на систем, Централно постројење за прераду отпадних вода неће проћи пробни рад, загађивање Великог бачког канала ће се наставити, а изостаће и чишћење водотока. Због изузетне важности посла, локалне самоуправе Врбаса и Куле морају да изађу у сусрет грађанима са повољностима у цени прикључка. Да је ситуација нормалнија, прикључак би требао да буде бесплатан. Свакако ће се експлоатацијом редовно наплаћивати услуга одвођења отпадних вода, у коју би се, ако већ мора, могла уградити и цена прикључка", наводи се у саопштењу Еколошког покрета Врбаса.

Кампању подржавају Покрајински секретаријат за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине, општина Врбас, ЈКП „Стандард“, Индустрија меса "Carnex" и ЈП за превоз путника "Врбас".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"