Одржана VIII седница СО Врбас

Одборници Скупштине општине Врбас састали су се у среду по осми пут у овом сазиву, последњи пред летњу паузу. Предвиђено је било да се разматра 10 тачака дневног реда, али је пред почетак седнице расправа проширена за нове четири тачке. Сви предлози су усвојени, а седница је завршена је након пет сати рада.

Одборници су усвојили одлуку о завршном рачуну буџета општине Врбас за 2013. годину, одлуку о измени и допуни Одлуке о додељивању искључивог права јавним предузећима којима је оснивач oпштина Врбас за обављање делатности пружања услуга на које се Закон о јавним набавкама не примењује, као и предлог одлуке о располагању покретним стварима које су јавна својина општине Врбас. Такође, одборници су већином гласова прихватили одлуку о измени Одлуке о социјалној заштити грађана општине Врбас, одлуку о привременим монтажним објектима-билбордима и мегабилбордима на територији општине Врбас, решење о давању сагласности на измене и допуне Програма пословања Јавног предузећа за информисање „Врбас“ за 2014. годину, предлог решења о давању сагласности на измене и допуне програма пословања са Финансијским планом ЈКП „Стандард“ за 2014. годину, и на крају, предлоге Комисије за кадровска, административна питања и радне односе.

Oва комисија предложила је, а скупштинска већина усвојила да се Александар Николић именује за председника Комисије за планове, а промењен је и састав Школског одбора Основне музичке школе. На предлог др Братислава Кажића, председника Општине, Врбас усвојене у и одлуке о изради плана детаљне регулације блока број 25 у Врбасу  и приступању стратешеке процене утицаја на животну средину за овај блок, затим програм отуђења и давања у закуп новизграђеног грађевинског земљишта, у сврху изградње пословних и стамбених обејеката, као и одлука о изменама и допунама одлуке о привременим монтажним објектима.






Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"