Амбуланта у Старом Врбасу

У Старом Врбасу отворена је нова амбуланта Дома здравља „Вељко Влаховић“. У улици Петра Драпшина је изграђен објекат површине око 330 квадратних метара у којем су смештене ординације, апотека и више помоћних просторија за пружање услуга примарне здравствене заштите. Староврбашани су добили амбуланту након две године колико је прошло од затварања претходног неусловног простора. Општина Врбас издвојила је за изградњу 23 милиона динара, а радове је извело ГП „Гат“ из Новог Сада. Пресецањем врпце амбуланту је на коришћење грађанима предао др Жељко Видовић, председник општине Врбас.

 

"Коначно је 8.000 становника Старог Врбаса добило своју амбуланту. Претходних десетак година њихова амбуланта је била неусловна,  претходне две није ни радила и сви грађани овог дела Врбаса били су приморани да иду у Дом здравља, што је за многе представљао проблем, посебно за старије. Успели смо да реализујемо један дугогодишњи план и обезбедимо нашим грађанима модерну примарну здравствену заштиту, али ја им превасходно желим да је што мање користе“, рекао је приликом отварања Видовић. Ненад Велицки, координатор за пројекте и инвестиције у општини Врбас, истакао је да је одлука да се финансира изградња амбуланте у Старом Врбасу донета са намером да се унапреди квалитет живота у овом делу граду и изађе у сусрет потребама грађана. „Било је логично да се на овом месту изгради амбуланта јер ка њој гравитира велики број становника. Сви рокови су испоштовани, радови су изведени по свим стандардима, а уз 23 милиона динара за изградњу, обезбедили смо и два милиона динара за опремање“, рекао је Велицки.

Посебно задовољство због пуштања у рад нове амбуланте исказала је др Брајана Николић, директорка Дома здравља „Вељко Влаховић“. „Хвала локалној самоуправи за све што је учинила да се изгради ова прелепа амбуланта. У њој ће радити два лекара и две медицинске сестре, али желимо да обезбедимо и рад лабораторије, барем неким даном у недељи, за шта ће нам бити потребно посебно опремање. У склопу зграде ускоро ће се отворити и апотека, тако да уз стоматолошку амбуланту у Средњој стручној школи '4. јули', можемо рећи да смо успешно заокружили пружање здравствених услуга у овом делу града“, рекла је др Николић.

Иначе, пре амбуланте у Старом Врбасу, сличан модеран објекат за ове намене отворен је и у Куцури.

КУЛТУРА

Промовисан зборник радова "Поезија Небојше Деветака"

13. нов 2018. КУЛТУРА

Промовисан зборник радова "Поезија Небојше Деветака"

У Матици српској у Новом Саду представљен је зборник радо...

Два дана цртања у Ликовној галерији

13. нов 2018. КУЛТУРА

Два дана цртања у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће нар...

Рефлектор театар стиже и у Врбас

07. нов 2018. КУЛТУРА

Рефлектор театар стиже и у Врбас

Независна, омладинска трупа Рефлектор театар отвориће вој...

Нова столарија у библиотеци у БДП

05. нов 2018. КУЛТУРА

Нова столарија у библиотеци у БДП

Народна библиотека "Данило Киш" издвојила је средства за ...

КПЗ Србије наградила Савино Село са два признања

05. нов 2018. КУЛТУРА

КПЗ Србије наградила Савино Село са два признања

Културно просветна заједница Србије доделила је Јовани Ву...