Врбас на INVESTEXPO

Општина Врбас представила се претходних дана на 5. међународном сајму инвестиција INVESTEXPO, који се одржава у Новом Саду. У оквиру својих изложбених простора 58 локалних самоуправа, за стране и домаће инвеститоре, припремиле су презентације основних карактеристика привредних потенцијала, инфраструктурне капацитете, индуструјске и радне зоне, бизнис инкубаторе, туристичке, спортске и друге могућности, све у циљу привлачења инвестиција и развоја својих општина.
  Општина Врбас представила се са четири важна пројекта чија би реализација у будућности требала значајно да унапреди живот свих становника. “Представили смо се са пројектима чишћења Великог бачког канала, изградње друге фазе Опште болнице, затим пројектом покретања организованог узгоја свиња међу пољопривредним произвођачима, и на крају пројектом изградње соларних постројења у Центру за физичку културу ‘Драго Јововић’. Сви пројекти подједнако су важни за нашу локалну самоуправу јер третирају више области живота, од заштите животне средине, преко унапређења здравства, до упошљавања производних капацитета и искоришћавања обновљивих извора енергије. Многи гости показали су интересовање на нашим представљањима и верујемо да се међу њима налазе и неки будући наши партнери”, рекао је др Жељко Видовић, председник општине Врбас.
  Бојан Пајтић, председник Владе Војводине, оценио је да је потреба за оваквим сајмом веома велика. “Потреба да се промовишу инвестициони потенцијали наших градова и општина је неопходна. У Војводину је у протеклих десет година стигло око 5,7 милијарди евра страних инвестиција. Запослено је око 68.000 људи у страним компанијама, али страним инвеститорима се мора предочавати и надаље да су инвестициони потенцијали Војводине и Србије такви да је профит који се остварује овде, због пореске политике, финансијске стабилности, због квалитета радне снаге и спремности да ради, већи него у земљама у окружењу. Због тога се код нас и организују овакви сајмови”, рекао је Пајтић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"