Канцеларија за рурални развој

Општина Врбас и Центар за одрживи развој руралних подручја, под покровитељством Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства, потписали су уговор о сарадњи и оснивању Канцеларије за подршку руралном развоју. Рад овог тела координираће Јанко Бојичић, дипл. инг. пољопривреде.
  Канцеларија је на располагању пољопривредним произвођачима и пружа информације о субвенцијама и другим подстицајним мерама које нуди Министарство пољопривреде. Поред тога, канцеларија организује обуке у области планирања и припремања пројеката за развој, али и трага за средствима за њихово финансирање.
  „Приоритет имају произвођачи регистровани у систему Пензионо – инвалидског осигурања, којима је то, наравно, примарна делатност. Такође, предност имају и маргинализоване групе на селима, првенствено незапослени млади људи, затим припадници угрожених мањина, жене које живе на селу и желе да се баве оживљавањем традиционалних вештина и вредности“, рекао је Бојичић.
  Бојичић је позвао пољопривредне произвођаче да се обрате Канцеларији за било коју врсту савета и помоћи. „Важно је имати добру идеју, а ми смо ту да заједничким снагама унапредимо њихову производњу. Средства којима тренутно располажу Министарство пољопривреде и Секретаријат за пољопривреду, било да су повратна или бесповратна, за сада, нису довољна за праву производњу, али свакако користе. Приближавањем европским фондовима могућности ће бити веће“, рекао је Бојичић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"