Прикупљен електронски отпад

У оквиру седмомесечног пројекта рециклаже електронског отпада у седам градова Србије прикупљено је 14,5 тона електронског отпада, саопштили су организатори из удружења "Think Big Team". Пројекат “Рециклатон 2010” спроведен је током претходних седам месеци у Нишу, Лесковцу, Србобрану, Врбасу, Новом Саду, Лозници и Београду уз помоћ више од 200 волонтера који су у сарадњи са удружењем "Тхинк Биг Теам" прикупљали електронски материјал и едуковали грађане о неопходности одлагања електронског отпада на еколошки начин.
  Акција у Врбасу одржана је под геслом “Ја волим Србију, зато рециклирам” и спровели су је волонтери НВО “Осмех”. Према речима Славице Матијашевић, координаторке пројекта, “у Врбасу је сакупљена задовољавајућа количина електронског отпада, али је још важније да је акција помогла даљем развоју еколошке свести грађана”. Врбашани су кроз акцију, у највећој мери, одложили рачунаре, видео уређаје и старе мобилне телефоне, и сав отпад биће транспортован у Београд, на даљу обраду.
  “Електронски отпад ће бити елиминисан на еколошки начин и тиме ћемо спречити остављање тог отпада на илегалним депонијама, што је веома опасно с обзиром на његову токсичност”, рекла је координаторка “Рециклатон 2010” пројекта Катарина Кохен. Пројекат “Рециклатор 2010” је реализован уз помоћ Амбасаде САД у Србији и канцеларије за културна питања при америчкој амбасади.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"