Базар здравља

У организацији Дома здравља „Вељко Влаховић“ и Опште болнице Врбас у Центра за физичку културу „Драго Јововић“ у Врбасу и у Куцури претходних дана одржана су још два Базара здравља. Грађани су као и увек до сада имали прилику да бесплатно и без лекарског упута обаве низ прегледа и од лекара добију корисне савете за очување здравља.
  Медицински радници понудили су услуге мерења крвног притиска и нивоа шећера у крви, затим холестерола и триглецирида,  мониторинг срчаног ритма и брзи стрептокок теста грла код деце, док су савете делили стоматолози, интернисти, гинеколози, педијатри и физијатри. Поред тога, за припаднице нежнијег пола организована је обука за самопреглед дојки, као и савети за очување репродуктивног здравља. Такође, грађани су могли да се упознају са превенцијом болести зависности, штетности дувана и дуванског дима, али и негом одојчади и деце. Велику пажњу привукла је и професионална масажа.
  „Ове врсте акција су општеприхваћене у свим насељима општине Врбас. Велики број наших суграђана дође да, без административних процедура, провери своје здравствено стање и да се посаветује са лекарима. Базари здравља су корисни са више аспеката, пре свега, са аспекта превенције“, рекла је др Брајана Николић, директорка ДЗ „Вељко Влаховић“. Иначе, последњих пар година одржано је више од 30 оваквих манифестација.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"