Обележено 150 година ГКЦ

У гркокатоличкој цркви Покрова Пресвете Богородице у Старом Врбасу, поводом 150 година постојања парохије и цркве, одржана је архијерејска литургија коју су водили апостолски нунциј у Београду Орландо Антонини и владика Георгије Џуџар. Прослави 150 година парохије која окупља русинску заједницу, и архијерејској литургији присуствовала је потпредседница Владе АП Војводине и покрајинска секретарка за информације Ана Томанова Маканова, и Борис Бијеловић, члан Општиног већа задужен за рад верских зајеница.
  “Ово није само празник Русина и њихове заједнице, него свих нас у Војводини, јер смо доказали да можемо заједно, да поштујемо себе, а тиме и другога, све наше разлике и различитости. Да уважавамо све наше институције и традиције и да смо спремни да то пренесемо нашим будућим генерацијама, онако како смо и ми то научили. Наслеђе које нам је остављено и које нам је у Војводини заједничко чини оно што је наша суштина и без чега Војводину није могуће ни замислити“, рекла је Ана Томанова Маканова.
  Бијеловић је истакао да је локална самоуправа из сопстевних средстава и уз помоћ покрајинских органа власти, за рад верских заједница у претходном периоду издвојено више од  30 милиона динара.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"