За кол центар 2,5 милиона

Покрајински секретар за локалну самоуправу и међуопштинску сарадњу Томислав Стантић најавио је данас у Врбасу увођење нових технологија у општинске управе, како би се локална администрација приближила грађанима, предузетницима и свима онима који користе услуге општинских сервиса. Секретар Стантић саопштио је да је општини Врбас одобрено 2,5 милиона динара за оснивање кол центра. О овој теми он је у Врбасу разговарао са др Жељком Видовићем, председником општине Врбас, и представницима општина Бачки Петровац и Мали Иђош. Састанку је присуствовао и Миодраг Јововић, заменик покрајиснког секретара за локалну самоуправу и међуопштинску сарадњу.
  „Један број општина је већ покренуо сервисе попут услужних или кол центара и резултати који су добијени у тим самоуправама, говоре о потреби да свака општина у Србији треба да има тако организоване сервисе за своје грађане. Трудимо се да максимално подржимо такве пројекте, у што више општина, и надамо се да ће брзо доћи дан када ће свака локална самоуправа у Војводини имати развијен услужни центар, кол центар и добро организовану е-управу“, рекао је Стантић.
  Према речима др Жељка Видовића, реализација одобреног пројекта ће уследити у наредних пар месеци, а заједно са њим отпочеће и реализација пројекта формирања услужног центра. „Пројекат услужног центра који ће се налазити у приземљу зграде локалне самоуправе је при самом крају, а за његово финансирање обезбедићемо средства у општинском буџету. Ово су приоритетни пројекти, посебно ако се узме у обзир све бржа електронизација пословања у свим областима. Тај темпо морамо пратити и ми у државним службама“, рекао је др Видовић. Према пројекту који је у израду, услужни центар ће заузимати простор од 240 квадрата, и у њему ће се наћи више од 20 пунктова на којима ће грађани у најкраћем року моћи доћи до потребних докумената или информација.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"