Помоћ Геронтолошком центру

Поводом 01. октобра, Међународног дана старијих особа представници Народне канцеларије председника Републике Србије посетили су Геронтолошки центар Врбас и штићеницима установе уручили вредне поклоне. На овај начин обележено је и шест година рада Народне канцеларије председника Републике Србије, која је основана 01. октобра 2004. године.
  „Овом донацијом желимо да омогућимо бољи живот за штићенике Геронтолошког центра, јер желимо да и на овом месту они осете атмосферу породичног дома. Настојаћемо не само на овај дан, већ да током целе године помажемо старим лицима“, рекао је Дејан Маринковић, заменик директора Народне канцеларије.
  На поклонима се захвалила Радмила Мусић, директорка Геронтолошког центра, која је посебно истакла важност друштвене бриге и ангажовања одговорних појединаца и компанија. Геронтолошки центар добио је донацију вредну пола милиона динара, а чине је помагала за непокретне станаре, постељина, хигијенски пакети, ТВ апарат, друштвене  игре и храна. За штићенике установе организован је и пригодан програм у коме су учествовали волонтери Народне канцеларије и малишани из Предшоколске установе „Бошко Буха“.
Иначе, Народна канцеларија је током свог шетогодишњег рада, у оквиру својих редовних активности, реализовала више од 1.000 хуманитрних акција, а у току протекле и ове године посебну пажњу посветила је угроженим групама и старијој популацији у Србији.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"