Заједно до коридора

Челници Града Сомбора и општина Врбас и Кула сагласили се да заједнички наступе у иницијативи за изградњу путног правца од Врбаса преко Куле, Сомбора и Бездана до границе са Хрватском, преноси портал сомбор.рс. Овај пут повезиваће нашу земљу са Хрватском, чиме се значајно скраћује пут до хрватског приморја и Босне и Херцеговине, најзначајнијег спољнотрговинског партнера у региону.
  На позив руководства Града Сомбора, градоначелника Немање Делића и председника Скупштине Града Синише Лазића, у Сомбору је одржан радни састанак са председницама општина Врбас и Кула, др Жељком Видовићем и Светозаром Буквићем. Повод за састанак било је покретање иницијативе за утврђивање коридора међународног путног правца аутопут Е-75-Врбас-Кула-Сомбор (веза са Републиком Мађарском преко Бачког Брега и Републиком Хрватском преко Бездана).
  На састаку коме је присуствово и Миодраг Јововић, заменик покрајинског секретара за локалну самоуправу, оцењено је да је сада право време за покретање ове активности и подношење приговора,  имајући у виду чињеницу да до краја овог месеца траје јавни увид у Нацрт Просторног плана Републике Србије, којим није предвиђена изградња ове трасе.
  „Ова идеја покретана је већ неколико пута, али су активности по овом питању последњих неколико година замрле. Сада морамо да делујемо брзо, одредимо носиоце посла и поделимо конкретна задужења, како бисмо уз укључивање надлежних покрајинских и републичких органа, остварили идеју која има изузетан значај за цео овај регион“, рекао је Јововић.
  О иницијативи ће се званично потписати партнерски споразум, а делегирани су и чланови заједничког оперативног тима три општине учеснице. Већ ове недеље одржаће се састанак оперативног тима који ће се упознати са Нацртом Просторног плана Републике Србије и усагласити елементе просторне документације све три општине, на основу којих ће се сачинити заједничка примедба и упутити Републичкој агенцији за просторно планирање.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"