Трибина за синдикалце

Представници Самосталног синдиката запослених у пољопривреди, дуванској и прехрамбеној индустрији, водопривреди и шумарству Војводине одржали су у Врбасу трибину на којој је представљена ова организација. На трибини којој су присуствовали многи чланови овог синдиката у врбаским предузећима, истакнуто је да је Самостални синдикат једини репрезетативан у земљи и у Војводини, те да броји око 35.000 чланова.

  „Снага синдиката је масовност, стручност, организованост, искуство. Пред нама је тежак задатак. Морамо да победимо најгоре стање које је завладало код људи, а то је апатија. Изгубљена је вера не само у синдикате, већ и у институције, војску, цркву. Људи су разочарани и не верују да се ишта може променити. Морамо пробудити свест о неопходности јединства и давања личног доприноса у синдикалним организацијама“, рекао је Миодраг Брадоњић, секретар ССС Војводине. Он је истакао да је организација протеклих година деловала у тешким условима, али да и даље, упркос свим опструкцијама, има снаге да заштити радничка права.

  „Синдикат је био уцењен и морао је због светске економске кризе да замрзне одредбе Општег колективног уговора, потписаног са Унијом послодавца, које се односе на исплату топлих оброка и регреса. Очекујемо да ће се преговори о одмрзавању тих одредби ускоро наставити. Међутим, ако не успемо дијалогом да остваримо права радника, мораћемо на улици да покажемо да смо незадовољни и колико нас има“, истакао је Брадоњић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"