Посета Швајцарској

Заменик председника општине Врбас Драган Стијеповић, члан Општинског већа Горан Пејовић и заменик председице СО Вељко Цицмил боравили су претходних дана у Лугану. Они су се у Швајцарској нашли у оквиру гостовања Фолклорног ансамбла Културног центра Врбаса. 
  „Прва посета овог типа показала се као веома добра и имамо намеру да концертна и слична гостовања Фолклорног ансамбла искористимо за успостављање контакта са нашом дијаспором. Чланови и руководство врбаског ансамбла имају дугогодишње пријатеље међу члановима сличних културно-уметничких друштава широм Европе и циљ нам је да кроз такве манифестације, и у иностранству и у нашем граду, успоставимо разне врсте сарадње са нашим успешним исељеницима“, рекао је Стијеповић.
  Делегација из Врбаса је домаћинима у Лугану представила општину и његе потенцијале, у нади да ће потенцијални партнери у било којој области исказати интересовање за сарадњу. „Уз помоћ наших исељеника који су нас дочекали у Лугану, успоставили смо контакт са људима који су задужени за област културе и спорта у овом граду. Највише нас је интересовало на који начин се управља комуналним пословима, али смо се информисали и како финансирају спорт и удружења грађана. Имали смо контакт и са Привредном комором Лугана и упознали се са швајцарским програмима намењеним за Србију, у којим можемо учествовати. На крају, добили смо позив за званичну посету Лугану како би се упознали са комплетним начином управљања градом“, рекао је Стијеповић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"