Пријеми код председника

Председник општине Врбас др Жељко Видовић примио је данас професоре историје Љиљану Ковачевић и Владимира Каљевића, ауторе пре неколико дана представљене монографије „Два века Гимназије у Врбасу“. Видовић је у име локалне самоуправе изразио захвалност ауторима на изради монографије, истичући да су Врбас и становници општине овим делом, по први пут и на једном месту, добили могућност да се упознају са богатом историјом и значајем једне од најстаријих образовних установа у Србији.
  „Са два века традиције може да се похвали само неколико установа овог типа. Образовање и култура у нашем граду увек су били посебно неговани, а ова монографија најбоља је потврда такве праксе“, рекао је Видовић.
  Професорка Љиљана Ковачевић захвалила се Видовићу и другим функционерима општине Врбаса на подршци приликом израде монографије. „Задовољни смо резултатима рада и надамо се да ће грађани општине Врбас у књизи пронаћи занимљиве делове који ће им приближити нашу школу“, рекла је професорка Ковачевић.
 
  Видовић је организовао и пријем за младе и успешне спортисте из Стрељачке дружине „Врбас“ Кристину Бибер и Александра Ковча, који су на првенству Србије освојили прво и друго место у дисциплини вадушна пушка, у категорији кадета. Видовић је честитао спортистима на оствареним резултатима и најавио да ће локална самоуправа покушати на сваки начин да помогне развој спорта у општини.
  „Спремили смо за вас скромне новчане награде, у складу са тренутним могућностима. Значај ваших успеха је немерљив јер на сваком месту на ком наступате представљате и град из ког долазите и уз ваша имена стоји и име Врбаса. Поносни смо на вас“, рекао је Видовић. Кристина је добила 10.000 а Александар 5.000 динара.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"