Звицер одбацује оптужбе

Директор ССШ „4. јули“ Бранко Звицер одбацио је оптужбе изречене на његов рачун на конференцији за медије ОО Српске радикалне странке. Он је најавио да ће због свега изговореног против Бранислава Петровића, председника ОО СРС, поднети тужбу и затражити заштиту суда.
  „Као директор школе одбацујем оптужбе и оцењујем их неоснованим. Када се говори о броју запослених морам рећи да је школска управа, надлежна за финансирање школе, у октобру одобрила квоту од 120 запослених радника и ниједан није означен као технолошки вишак. Не знам коме иде у прилог хајка на школу, посебно у тренутку када следи упис у наредну школску годину“, рекао је Звицер.
  Звицер је истакао да број ванредних ученика није никаква тајна, као ни цена школарине. „Школарину одређује Школски одбор, а важећи ценовник утврђен је почетком године. Школски одбор, састављен од три представника наставника, три представника родитеља и три представника локалне самоуправе, никада до сада није имао примедбу на рад школе. Свим кандидатима издали смо признаницу о уплаћеном новцу, а они који је немају или су је изгубили, или новац нису уплатили на рачун школе“, рекао је Звицер. Он је одбацио оптужбе и да резултати рада школске кантине остају тајна. „Кантина послује транспарентно, набавка се врши преко одређених трговачких кућа као што је Меркатор, а као доказ можемо приложити фактуре и фискалне рачуне, који се издају од како сам ја на месту директора“, рекао је Звицер.
  Говорећи о конкурсу за избор директора, директор је рекао да се поступак спроводи на основу системског закона. „Предвиђено је да се избор врши најкасније три месеца пре истека мандата, а мој мандат, према решењу, почео је 25. јула 2006. године. Ако се неко служи елементарним знањем из математике, може да израчуна да мој мандат истиче 25. јула 2010. и да је моја обавеза била да конкурс распишем најкасније 25. априла. Ја сам га расписао 14. априла, нешто мало пре истека рока,  што је у складу са законским одредбама“, одбацио је Звицер и ове оптужбе.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"