СРС прозвао одговорне за образовање

Руководство ОО Српске радикалне странке оптужило је општинску власт да „кадрује и у основним и средњим школама“ и да образовне установе у општини Врбас „третира као партијски колач који се има изделити међу члановима владајуће коалиције“. Као пример за ове тврдње радикали су навели изборе за функције директора у ССШ „4. јули“ и ОШ „20. октобар“.
  „На месту директора ССШ ‘4. јули’ од 2006. године налази се Бранко Звицер, кадар СПС. Број запослених у овој школи повећао се за близу 50, а велики број наставника нема лиценцу, иако их на то обавезује закон. Према казивању наставника, рад са ванредним ученицима у школи је ван контроле Наставничког већа. Број ванредних ученика је тајна, а цене школарине се разликују. Новац се често узима без признанице или доказа о уплати на рачун школе. Пословање школског ресторана је строго чувана тајна“, рекао је на конференцији за медије Бранислав Петровић, председник ОО СРС.
  Радикали тврде да се у овој школи по убрзаном поступку спроводи нови конкурс за избор директора, како би тренутни директор остао и даље на функцији, и да за тај потез има подршку страначког врха СПС. Сличне неправилности, према тврдњама врха ОО СРС, догађају се и у ОШ „20. октобар“. Радикали сматрају да одговорни за школство у општини Врбас „окрећу главу“ од проблема, и да чак они који би требали да се „старају о законитом раду школа сами злоупотребљавају свој положај“.  
Иначе, чланови СРС су одржали редовну годишњу скупштину и изабрали нови десеточлани Општински одбор.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"