Врбас на води

Млада архитектиња Миња Ћулибрк и Vrbas na vodiЕколошки покрет Врбаса, у сарадњи са Скупштином општине Врбас, представили су јавности урбанистичко - архитектонско решење туристичко рекреативног центра на чистом делу Великог бачког канала. У Галерији Културног центра Врбаса постављена је изложба фотографија и планова будућег центра и, према замисли Миње Ћулибрк, дуж десне обале канала уредила би се обала и купалишта, изградиле пешачке и бициклистичке стазе, амфитеатар, угоститељски објекти и други спортски и рекреативни садржаји, како би посетиоци имали могућност за одмор и рекреацију.
  Отварајући изложбу, Ћулибрк је истакла да јој главна намера била да Врбас и Врбашане „пресели“ на воду. „Водена тела и прибаља представљају место где су настале прве људске заједнице и први разнолики урбани феномени. Моја истраживања почела су пре скоро две године, посебно истраживање аспеката регенерације обала. Ово идејно решење представља мој начин регенерације каналског подручја и мој главни циљ био је да се грађани Врбаса врате на обале канала и да се свест људи о односу са природом и водом унапреди, како би започело ново поглавље нашег града. Реализација пројекта улази у концепт развоја спортско-рекреативног туризма и његов значај био би не само локални већ и регионални“, рекла је Миња Ћулибрк.
  „Драго ми је да је Еколошки покрет променио тему интересовања и уместо загађеног дела Великог бачког канала, акценат ставио на његов чист део. Није у реду да због загађеног дела у сенци остане и буде запостављен већи део који се може искористити на разне начине. У том смислу подржавамо идеју и Еколошког покрета и Миње и спремни смо да, у складу са могућностима, подржимо израду пројектне документације па чак и део његове реализације. У овоме видимо прилику за развој туризма и наутике, што је још једна могућнист развоја Врбаса“, рекао је приликом отварања изложбе Александар Крунић, члан Општинског већа.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"