Регионални састанак за унапређење сарадње

Покрајинска секретарка за локалну самоуправу и међуопштинску сарадњу Јадранка Бељан Балабан, заједно са замеником Миодрагом Јововићем, одржала је у Бачу са председницима и представницима општина Бач, Бачка Паланка, Врбас, Оџаци, Кула, Сомбор и Апатин шести по реду регионални састанак на тему унапређивања сарадње ресорног секретаријата са јединицама локалне самоуправе у Војводини.
    „Данас је завршен први круг регионалних састанака, који организујемо у циљу бржег развоја војвођанских општина кроз јачање међуопштинских дијалога и сарадње ресорног секретаријата са локалним самоуправама", рекла је Јадранка Бељан Балабан.
    Представљен је Програм рада секретаријата за 2009. годину и анализе стања војвођанских општина, коју је Покрајински секретаријат за међуопштинску сарадњу спровео у 2008. години. Програмом секретаријата предвиђено је пружање помоћи у припреми правних аката општина, подстицања функционалног повезивања општина, затим успостављање ефикасне локалне администрације, као и реализација локалних стратешких докумената, односно развојних планова. Удруживањем средстава и стручног кадра ове општине би поново могле бити конкурентне на тржишту и могле спремно да дочекају излазак из кризе. У овој години, Покрајински секретаријат за локалну самоуправу и међуопштинску сарадњу помоћи ће набавку рачунарске опреме, израду стратешких планова, капиталне радове на комуналним објектима, манифестације и сајмове, као и оснивање савета и агенција за развој. Такође, као посебно вредно, истиче се улагање у обуку локалне администрације, коју су предложиле општине.
    Миодраг Јововић истакао је значај стратешких планова које би ове општине заједнички осмислиле, посебно када је реч о водоснабдевању, свим видовима саобраћајних веза и прекограничне сарадње. Успешни примери биће презентовани на сајту покрајине, као најбољи пројекти из Војводине.

КУЛТУРА

Изложба о ромској култури увод у "Панонски вашар"

21. сеп 2018. КУЛТУРА

Изложба о ромској култури увод у "Панонски вашар"

Отварањем изложбе посвећене културном наслеђу, обичајима ...

Песникиња Џенет Сатерленд гошћа НБ "Данило Киш"

12. сеп 2018. КУЛТУРА

Песникиња Џенет Сатерленд гошћа НБ "Данило Киш"

Народна библиотека "Данило Киш" организоваће у петак, 14...

Програм "Врбас у гостима" у Крагујевцу

12. сеп 2018. КУЛТУРА

Програм "Врбас у гостима" у Крагујевцу

У Народној библиотеци "Вук Караџић" у Крагујевцу организо...

Слике Светислава Шљукића у Ликовној галерији КЦВ

12. сеп 2018. КУЛТУРА

Слике Светислава Шљукића у Ликовној галерији КЦВ

Поводом обележавања 50 година рада, Ликовна галерија Култ...

Изложба "Над небесјем душе" Милорада Бубање

03. сеп 2018. КУЛТУРА

Изложба "Над небесјем душе" Милорада Бубање

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у у...