Општина регресира боравак деце у ПУ "Бошко Буха"

Одељење за бригу о деци, на основу одлуке Општинске управе, формулисало је начин и услове који се морају испунити како би се остварило право на регресирање трошкова боравка деце у Предшколској установи „Бошко Буха“, за школску 2014/2015.годину. Право на регресирање трошкова боравка детета остварује се подношењем захтева, од дана подношења до испуњавања прописаних услова, а односи се на текућу школску годину.

Право на ослобођање 100% износа имају: деца без родитељског старања и деца са сметњама у развоју за коју није остварено право на дечији додатак, затим корисници новчане социјалне помоћи по прописима о социјалној заштити, треће и свако наредно дете из породице са троје и више деце у случају да сва деца користе услуге ПУ, као и деца из породица бораца и војних инвалида.

Право на ослобађање 80% износа имају деца из породице самохраних родитеља и деца која остварују право на дечији додатак, док право на ослобађање 50% износа имају треће и свако наредно дете из породице са троје и више деце. Право на ослобађање 20% износа остварују деца из породица које имају дете са сметњама у развоју и дете са тешким обољењима које не мора да користи услуге ПУ.

Сви захтеви се подносе у Општинској управи Врбас, шалтер број 5. Више информација о условима и неопходној документацији за остваривање права можете видети овде, док захтев можете преузети овде.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"