СОЦИЈАЛНА ПИТАЊА

Нова медицинска опрема у Геронтолошком центру

Министарство за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Владе Републике Србије издвојило је кроз два пројекта укупно седам милиона динара за набавку нове медицинске и друге опреме за потребе унапређења услуга у Геронтолошком центру Врбас. Такође, Геронтолошком центру стигла су и средства за пројекат опремања стационара у износу од 2.996.000 динара, у јавном конкурсу Министарства правде Владе Републике Србије.

Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова, кроз реализацију програма и пројекта у циљу унапређења социјалне заштите на територији АП Војводине, издвојио је 1,5 милиона динара за пројекат замене котлова за грејање у објекту домског смештаја у Куцури Геронтолошког центрa Врбас.

 

 

Избегличким породицама Врбас постао нови дом

У оквиру Регионалног стамбеног програма збрињавања избеглица, општина Врбас, заједно са партнерима, донела је одлуку о додели станова избегличким породицама који ће се градити у Врбасу. Према правилнику, породице које су добиле станове имаће право да их откупе за цену која ће бити утврђена на 50 одсто од тржишне.

Општина Врбас, уз подршку републичких и покрајинских органа и Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, не одустаје у покушају да трајно реши стамбене и друге проблеме избегличких породица које су нови живот нашле у Врбасу и селима општине.

У претходном периоду кроз економско оснаживање и кроз доделу грађевинског материјала за адаптацију кућа помоћ је пружена за више од 110 избегличких породица, а сеоске куће добило је више од 50. Кроз становање у заштићеним условима збринуто је 13 породица, а сада додатних 14 породица има прилику да добије нове станове. До трајних решења дошло је 187 породица и то је веома добар резултат за општину Врбас. Циљ је да се све избеглице на најбољи начин интегришу у заједницу.

 

 

КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

03. авг 2020. КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...