Додатно опремање ОБВ укида листе чекања

Приликом данашње посете Општој болници Врбас, покрајински секретар за здравство др Зоран Гојковић разговарао је са руководством установе о раду болнице и могућностима да се додатним опремањем и кадровским оснаживањем унапреди њен рад.

"Општа болница Врбас добила је нови ЦТ апарат и то је седми у низу апарат ове врсте који је Покрајинска влада обезбедила за болнице у Војводини. Колико је то битно говори и сам податак да је последњи ЦТ апарат купљен пре 11 година, као и да је ЦТ апарат који је радио у овој болници купљен пре 12 година и да је у дужем периоду више био у квару него што је радио. Ово је нови корак за врбаску болницу и апарат ће омогућити да се укину листе чекања за дијагностичке процедуре. Грађани ове регије неће више морати да иду у Нови Сад, Сомбор и у друга места ради овог прегледа. Најважније, значајно унапређујемо квалитет дијагностике", рекао је покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић, и додао да се наставља са улагањем у нове медицинске апарате, инфраструктурне радове, те кадровске и образовне потенцијале у целој Војводини.

На континуираној подршци Општој болници захвалио се др Милан Попов, директор ове установе. "Захваљујући Покрајинском секретаријату за здравство и проф.др Гојковићу, добили смо све оно што смо од секретаријата тражили у протекле две године. Надамо се да ће се овако добра сарадња  наставити и даље. Добијањем новог ЦТ апарата биће олакшано функционисање установе, јер сада имамо два уређаја у употреби. Тренутно чекамо да нам стигне један специјализант, а ако успемо да докажемо да нам због повећаног обима рада треба још кадра, ми ћемо затражити дозволу за новим радницима и верујем да ће нам надлежни секретаријат и министарсво изаћи у сусрет", рекао је др Попов.

Начелник Службе за радиологију др Милан Ћелић истакао је да је успешно завршена обука радиолошких техничара и лекара специјалиста радиологије за коришћење нове опреме. "Тренутно апарати којим располажемо раде у две смене, један у првој један у другој, и листе чекања које су биле до маја месеца биће урађене у следећих 25 дана. У овом тренутку пацијенти који требају услугу ЦТ дијагностике, више не чекају и све се уради одмах или у најкраћем временском периоду", рекао је др Ћелић.