ЈКП "Комуналац": Отворен конкурс "Вода извор живота"

Јавно комунално предузеће "Комуналац" расписало је ликовни и литерарни конкурс за предшколце, ученике основних и средњих школа са територије општине Врбас на тему "Вода извор живота".

Пропозиције конкурса

Трајање конкурса: Конкурс је отворен од четвртка, 21. фебруара 2019. године. Сви радови који стигну на адресу ЈКП "Комуналац", 21460 Врбас, Саве Ковачевића 87, до четвртка, 14. марта 2019. године у 11.00 часова, учествују  у конкурсу.

Учесници ликовног конкурса: предшколци (од пет до седам година старости), ученици основних школа и ученици средњих школа са територије општине Врбас. Учесници литерарног конкурса: ученици основних школа и ученици средњих школа са територије општине Врбас.

Тема конкурса: "Вода извор живота"

Допунско објашњење теме: Јавно комунално предузеће "Комуналац" расписује дечји ликовно-литерарни конкурс поводом 22. марта, Светског дана вода, са жељом да подстакне најмлађе да размишљају о води и њеном значају за целокупан живот на планети Земљи. Стручњаци упозоравају да у будућности снабдевање пијаћом водом може бити велики проблем. Зато настојимо да код деце пробудимо свест да воду треба чувати и штедети. С обзиром на то да се ЈКП "Комуналац" бави водоснабдевањем, један од задатка нашег предузећа је управо едукација јавности о значају водног ресурса. Колико ћемо имати воде и какву воду ћемо пити у будућности, зависи од свих нас.

Формат ликовних радова и ликовна техника: радове треба доставити на блоку школских димензија, дозвољене су све цртачке и сликарске технике. Литерарни радови: песме или кратке приче достављати откуцане или читко исписане штампаним словима. Уколико су написане на неком од језика националних мањина, потребно је приложити и њихов превод.

Начин пријављивања: слање радова на конкурс врши се поштом или директно на писарницу ЈКП "Комуналац". Учесници конкурса радове треба да предају учитељима, наставницима, односно, професорима српског језика и ликовне културе (или особи коју одреди школа) који ће их даље дистрибуирати.

На полеђини сваког ликовног и литерарног рада, обавезно навести следеће податке:
1. име и презиме аутора
2. назив вртића или школе, разред и одељење и контакт телефон
3. име и презиме  васпитача, учитеља, наставника или професора

Напомене и ограничења: радови без тражених података не могу учествовати у конкурсу, један аутор на конкурс може послати највише по један ликовни или литерарни  рад.

Одабир победника: од свих благовремено пристиглих ликовних и литерарних радова, стручни жири ће направити селекцију од по три најбоља у свакој узрасној категорији, ликовни и литерарни радови биће изложени и на дечјем одељењу НБ "Данило Киш", након тога радови ће бити изложени у шалтер сали ЈКП "Комуналац", на сајту и званичној Facebook страници предузећа.

Награде: организатор конкурса обезбедиће пригодне награде и одговарајуће дипломе за по три најбоља ликовна и литерарна рада у свим узрасним категоријама.

Проглашење победника и изложба радова: свечана додела награда и отварање изложбе награђених радова одржаће се у НБ "Данило Киш", у петак 22. марта 2019. године у 12.00 часова, о чему ће аутори награђених радова бити правовремено обавештени. Догађају ће присуствовати аутори радова који су ушли у селекцију најбољих ликовних и литерарних радова са пратиоцима. Скуп ће отворити представници ЈКП "Комуналац". Након свечане додела награда следи отварање изложбе, а потом и пригодан коктел за учеснике конкурса. Изложбу ће чинити најбољи ликовни радова по оцени жирија, по десет из сваке узрасне категорије, и по пет најбољих литерарних радова из свих узрасних категорија.

Напомена: Примљени радови се не враћају, а организатор конкурса задржава право да их искористи као илустрације у својим публикацијама и рекламним материјалима, а без накнаде ауторима.

Информације: додатне информације у вези са конкурсом можете добити позивом Сектора маркетинга, на бројеве телефона 021/706-575 и 064 847 5833, 064/8057 434 и 064 847 5837. Мејл адреса: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Директор ЈКП Комуналац Врбас
                                                                                                                 Синиша Адамовић