Деца на пријему поводом Дечије недеље

Милан Глушац, председник општине Врбас, заједно са сарадницима, организовао је данас пријем за малишане из ПУ "Бошко Буха" и ученике основних и средњих школа. Сусрет руководства локалне самоуправе и младих традиционални је део Дечије недеље, која ове године протиче у знаку борбе против сваке врсте насиља над децом.

Добродошлицу младима, уз оцену да се ради о најдражим гостима локалне самоуправе, пожелела је Даница Парошки, помоћница председника општине Врбас задужена за образовање. Она је подсетила присутне на значајне успехе образовних установа у претходних годину дана, у први план истичући најзначајнију војвођанску награду у области школства, награду "Ђорђе Натошевић", која је припала Основној школи "Бранко Радичевић" из Савиног Села.


"Ово је за нас најлепши пријем. Сусретима са децом скрећемо пажњу на њихове потребе и проблеме у њиховом одрастању, али и да се још једном укаже на важност образовања, културног живота и свега другог, како би млади имали што боље услове за квалитетан живот. Сусрети са децом и њиховим васпитачима и наставницима нам служе и да чујемо шта им недостаје, како можемо да им помогнемо, али и како они сами виде наш рад, друштвени живот и друге ствари", рекао је Глушац.

Испуњавајући своју обавезу да се брине о условима у којим се одвија сваки ниво образовања, општина Врбас је, према речима Глушца, у претходном периоду санирала, уредила и опремила неколико вртића и школа, за шта је имала подршку покрајинских и републичких органа власти, као и да се наредних месеци исто очекује и у другим објектима.

Заједно са Глушцем и Парошки, младе су дочекали Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт и омладину, Јована Вујтовић, помоћница председника општине, и Предраг Ројевић, саветник председника општине Врбас.