Љубу Јаловом бронза на Светском првенству

Љубо Јалови, најтрофејнији спортиста из Врбаса, наставио је низ фантастичних успеха на европским и светским првенствима. Овога пута Јалови је освојио бронзану медаљу на Светском првенству у кик боксу, у дисциплини К1, 75 кг, које је управо завршено у Будимпешти. Љубу је ово четврта медаља са светских првенстава, а ако им се додају и две са европских, низ освојених медаља за спортисту из Врбаса протеже се на чак шест највећих и најквалитетнијих турнира.

"Важно је да смо наставили са освајањем медаља на највреднијим европским и светским турнирима. На Светском првенству у Мађарској борило се 1538 такмичара са свих континената и сви тренери наше репрезентације слажу се да је ово најтеже до сада одржано такмичење, са најјачом конкуренцијом. Љубо је стигао до бронзе, међу 24 борца колико се квалификовало за дисциплину К1 и категорију од 75 килограма, мада је можда могло бити и боље. Полуфинални меш је изгубио у несретним околностима и чудним судијским одлукама, за један поен, али вратио се у борби за бронзу и наставио са освајањем медаља на светским првенствима, четврти пут за редом", рекао је Душан Килибарда, тренер Љуба Јаловог и један од тренера репрезентације Србије.


Иначе, репрезентације Србије учествовала је са 29 такмичара који су освојили седам златних, две сребрне и четири бронзане медаље. Килибарда и Јалови већ планирају нове кораке и на ред долази Европске првенство у кик боксу, заказано за следећу годину у Братислави.


"Надам се да ћемо поново изборити статус репрезентативца и да ће Љубо имати могућност да настави низ успеха. Врхунски спортски резултати, због којих је девет пута био проглашен за спортисту године у општини Врбас, али и људски и сваки други, јер мора се истаћи да је Љубо завршио Економски факултет, да говори енглески језик, да је добитник Мајске награде, највећег спортског признања у Србији, и Награде општине Врбас, квалификовали су га и за место председника Савеза спортова општине Врбас. Стварно мислим да је све то заслужио и да на најбољи начин представља наш град на сваком месту на ком се такмичи", рекао је Килибарда.

За првог тренера Клуба борилачких спортова Врбас, поред врхунских резултата, како сам каже, подједнако је важно да ради са младим спортистима како би Љубо Јалови у будућности имао достојног наследника. "Недавно смо у Темерину учествовали на Првенству Војводине у кик боксу, u дисциплини К1, и наших седам такмичара освојило је четири сребрне и две бронзане медаље. То су одлични резултати јер нисмо тренирали месец дана, због љубових и мојих репрезентативних обавеза, и за две недеље рада стигли смо до шест медаља. Видим да постоји велики потенцијал, интересовање постоји, и уверен сам да ћемо у будућности имати нове врхунске кик боксере", рекао је Килибарда.   

КУЛТУРА

Јавни позив да будемо читаоци

22. сеп 2022. КУЛТУРА

Јавни позив да будемо читаоци

"Читање обликује човека..., треба живети књижевност..., п...

Песник Саша Нишавић добитник награде "Алексије Везилић"

20. сеп 2022. КУЛТУРА

Песник Саша Нишавић добитник награде "Алексије Везилић"

Песник Славомир Саша Нишавић добитник је књижевне награде...

У четвртак концерт "Ој Косово Косово" Данице Црногорчевић

19. сеп 2022. КУЛТУРА

У четвртак концерт "Ој Косово Косово" Данице Црногорчевић

Уз благослов Епископа бачког др Иринеја, Црквена општина ...

ЦКР организује сусрете српских књижевника у Врбасу

15. сеп 2022. КУЛТУРА

ЦКР организује сусрете српских књижевника у Врбасу

Након књижевног скупа "Lingua Pannonica", сусрета војвођа...

"Црногорско свијетло оружје" у Градском музеју

15. сеп 2022. КУЛТУРА

"Црногорско свијетло оружје" у Градском музеју

Отварањем изложбе под називом "Црногорско свијетло оружје...