Lear тражи раднике у Врбасу

У оквиру иницијативе општине Врбас за смењење незапослености, и у сарадњи са америчком корпорацијом Lear, становници Врбаса ће до краја лета моћи да се пријављују за посао оператера у производњи у новосадском погону ове компаније. Предаја докумената и интервјуи ће се одржавати сваког понедељка, у сали за састанке на првом спрату Општинске управе, у периоду од 16.00 до 18.00 часова. Први овакав сусрет одржаће се већ данас, 16. јула.

"Општина Врбас организовала је ове интервјуе за посао и понудила сву потребну помоћ компанији, јер жели да проактивно ради на смањењу незапослености у општини, истовремено пружајући шансу својим грађанима да чују о каквом послу је реч, као и могућност да један део њих у најскорије време добије посао за стално", саопштено је из локалне самоуправе.

Корпорација Lear је водећи глобални произвођач аутомобилских седишта и електричних система и важан добављач великих светских произвођача аутомобила, до чијих погона делови из новосадског погона морају бити испоручени у тачно одређено време. Зато је за Lear важно да пронађе добре раднике и понуди им добре услове за рад: посао на неодређено време, обезбеђен превоз до посла, могућност напредовања унутар компаније, као и зараде и бонусе у складу са личним резултатима рада.

У овом тренутку, Lear тражи оператере у производњи који израђују електричне кабловске снопове, па ће зато током ових сусрета понедељком Врбашани имати прилику да чују детаљније управо о тој позицији, али и о условима за запошљавање, условима рада, те упознају се са системом плата и бенефиција. Грађани ће одмах моћи да предају своја документа и ураде интервјуе за посао.