Општини Врбас диплома "Најбољи у агробизнису"

У оквиру 85. Пољопривредног сајма, у четвртак је уприличено Вече шампиона. То је традиционално вече када се најбољима додељују награде и захвалнице у различитим категоријама из области аграра. Међу овогодишњим лауреатима нашла се и општина Врбас којој је припала диплома "Најбољи у агробизнису", која се додељује најуспешнијим локалним заједницама у остваривању интереса пољопривредника. Награду је примио Милан Глушац, председник општине Врбас.

Признање локалној самоуправи није једино које је стигло у општину Врбас, јер су златне медаље за квалитет својих производа заслужили и "Carnex", "Суноко" и произвођач ракије из Равног Села Ђуро Поповић.

"Бити међу најбољима за општину Врбас је част. Пољопривредници из нашег краја умеју да произведу врхунске производе, то нам је познато одавно, али када стигне потврда најстручнијих комисија као што су оцењивачке комисије Пољопривредног сајма, онда се свако осећа посебно пријатно и добија потврду да је да добром путу у остваривању својих пословних планова. План општине Врбас је да поново постане привредни лидер Војводине и мислим да смо на добром путу, а диплома 'Најбољи у агробизнису' је потврда тога. Циљ нам је да створимо услове за несметано пословање свих пољопривредних и привредних субјеката, да будемо њихов ефикасни сервис, а успеси које они остваре биће и наши успеси. За реализацију тих идеја имамо подршку Покрајинске владе и Владе Србије, као и пољопривредници који желе да развијају своје послове, и уверен сам да успех неће изостати уколико наставимо да заједно радимо на остваривању ових планова", рекао је Глушац након примања дипломе. 

Шампионске медаље и пехаре уручили су, између осталих, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић, и генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић.

"Сваке године све већи број произвођача различитих робних група, пријављује своје производе на оцењивање, јер то је јединствена прилика за произвођаче да анализирају квалитет својих производа ради даљег унапређивања. Наш секретаријат издваја значајна финансијска средства за сертификацију органске производње и производа са ознаком географског порекла и на тај начин пружа подршку малим произвођачима за излазак на тржиште. И ове године Покрајинска влада има јединствен наступ на Пољопривредном сајму, где се на једном месту нашла целокупна покрајинска администрација, која нуди одређене погодности и подршку развоју пољопривреде. Пољопривредницима Војводине стоје на располагању изузетно повољне кредитне линије код Покрајинског фонда за развој пољопривреде, Развојног фонда Војводине и Гаранцијског фонда, и позивам их да то искористе, као и средства ИПАРДА и стартап програма", рекао је Радојевић приликом доделе признања "Најбољи у агробизнису" и "Апсолутни лидер квалитета". 

Титулу „Апсолутни лидер квалитета“ Новосадског сајма ове године је добила компанија „Дијамант“ а.д, а једно од специјалних признања додељено је и Француској, која је ове године земља партнер ове сајамске манифестације. Признање апсолутног шампиона и велика шампионски пехар на овогодишњем Пољопривредном сајму додељено је и Делти Аграру из Београда за изузетне резултате у најважнијим гранама сточарске производње: свињарству и говедарству. Оцењевање квалитета и производа и услуга организовано је ове године у оквиру 30 робних група.