Почеле припреме за 2. Јуниорски куп нација у боксу

Званичним потписивањем споразума Боксерски савез Србије, општина Врбас и Боксерски клуб "Чарнок" формирали су данас Организациони одбор 2. Купа нација у боксу за јуниоре, који се у Врбасу одржава од 15. до 19. августа.

Такмичења ће бити организована за оба пола, а на рингу у Центру за физичку културу "Драго Јововић" очекује се учешће бораца из 20 до 30 држава. Ово је други по реду турнир који се одржава у Врбасу. Организациони одбор турнира чине 15 представника институција и организација са територије општине Врбас.

Истичући да је Врбас познат широкој јавности као град спорта, састанак је отворио председник општине Милан Глушац. "Ова манифестација је доказ да се спорт у нашем граду максимално промовише. Са задовољством истичем да је Врбас носилац оваквог једног Купа. Потрудићемо се да наша општина буде добар домаћин свим учесницима турнира, како би у своје земље понели лепе утиске и ширили позитивне речи о Врбасу“, рекао је Глушац.

Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт, рекао је да интересовање деце за боксом све више расте, што је најбољи доказ и резултат доброг рада клуба. Према речима Игора Шкундрића из БК "Чарнок", ретко који спорт може да окупи такмичаре из тако великог броја земаља као што је бокс. "Потписали смо уговор да се овај Куп пет година одржава у Врбасу и захваљујући Боксерском савезу Србије, то ће тако и бити. Потрудићемо се да ове године комплетна организација буде на још већем нивоу него што је била прошле године", рекао је Шкундрић. Јовица Панић из Боксерског савеза Србије истакао је да је Врбас добром организацијом претходне године потпуно оправдао одлуку да буде домаћин Купа нација.