Република Србија
Аутономна покрајина Војводина
Покрајински секретеријат за урбанизам и заститу зивотне средине

У складу са чланом 50. Закона о планирању и изградњи(„Службени гласник РС“, бр.72/09,81/09- исправка, 64/10 - УС, 24/11, 121/12, 42/13 - УС, 50/13-УС, 98/13-УС, 132/14 И 145/14), чл.54-67. Правилника о садржини, начину и поступку израде докумената просторног и урбанистичког планирања („Сл.гласник РС“,бр.64/15) и чл. 5.  и 19. Закона о стратешкој процени утицаја на животну средину („Службени гласник РС“, број 135/04 и 88/10)

ОГЛАШАВА

ЈАВНИ УВИД

У

НАЦРТ ПРОСТОРНОГ ПЛАНА ПОДРУЧЈА ПОСЕБНЕ НАМЕНЕ

ПАРКА ПРИРОДЕ  „ЈЕГРИЧКА“

И

ИЗВЕШТАЈ О СТРАТЕШКОЈ ПРОЦЕНИ УТИЦАЈА ПРОСТОРНОГ ПЛАНА ПОДРУЧЈА ПОСЕБНЕ НАМЕНЕ ПАРКА ПРИРОДЕ „ЈЕГРИЧКА“ НА ЖИВОТНУ СРЕДИНУ

Нацрт Просторног плана подручја посебне намене Парка природе „Јегричка“ (у даљем тексту: Нацрт просторног плана) и Извештај о стратешкој процени утицаја Просторног плана подручја посебне намене Парка природе „Јегричка“ (у даљем тексту: Извештај о стратешкој процени утицаја), обухвата делове територије следећих јединица локалних самоуправа:

  • Oпштина Бачка Планка, катастарска општина Деспотово;
  • Општина Врбас, катастарске општине: Савино Село,Равно Село, Змајево;
  • Општина Темерин, катастарске општине:  Сириг,Темерин;
  • Општина Србобран, катастарска општина : Надаљ 1
  • Општина Жабаљ, катастарске општине: Чуруг, Госпођинци, Жабаљ
  1. Јавни увид у Нацрт просторног плана и Извештај о стратешкој процени утицаја, одржаће се у трајању од 30 дана, од 18.06.2018. године до 17.06.2018. године

Нацрт просторног плана са комплетом рефералних карата и Извештај о стратешкој процени утицаја биће изложени  на јавни увид у граду/општини које се налазе у обухвату Плана и у просторијама Покрајинског секретеријата за урбанизам и заштиту животне средине , Булевар Михајла Пупина бр.16, Нови Сад.

Нацрт просторног плана и Извештај о стратешкој процени утицаја биће доступни на увид заинтересованој јавности

  • У аналогном и дигиталном облику, у просторијама органа јединица локалне самоуправе надлежним за послове просторног планирања и урбанизма
  • У дигиталном облику на званичној интернет адреси Покрајинског секретеријата за урбанизам и заштиту животне средине (http://www.ekourb.vojvodina.gov.rs)

Јавна презентација Нацрта просторног плана и Извештаја о стратешкој процени утицаја биће одржане у Жабљу, у згради Скупштине општине Жабаљ, 04.07.2018. године у 11 часова, мала сала, адреса Николе Тесле број 45, Жабаљ.

Примедбе на Нацрт просторног плана и Извештај о стратешкој процени утицаја, физичка и правна лица  могу доставити, у писаној форми, органима задуженим за послове урбанизма у локалним самоуправама и Покрајинском секретеријату за урбанизам и заштиту животне средине на адресу Булевар Михајла Пупина бр.16, 21000 Нови Сад, у току трајања јавног увида, до 17.07.2018. године.

Јавна седница Комисија за за јавни увид одржаће се 06.08.2018. године у Новом Саду  у згради Скупштине АП Војводине, сала 1, улица Владике Платона бб, са почетком у 15 часова.

  1. У складу са одредбама члана 50. Закона о планирању и изградњи, о извршеном јавном увиду надлежни орган, односно Комисија за планове, ће сачинити Извештај о обављеном јавном увиду и доставити га обрађивачу планског документа, Носиоцу израде Плана - Покрајинском секретеријату за урбаниза и заштиту животне средине и општинама у обухвату Плана.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"