Саопштење ОО Покрета Доста је било

Колико позива је потребно?

На апеле и захтеве Савеза самосталних синдиката општине Врбас за одржавање прве седнице Социјално-економског савета основаног још 2011.године, у општини Врбас изгледа нема ко да одговори!? Питамо се, да ли је актуелна власт свесна великих проблема радника у нашој општини, нарочито у индустрији, и да ли је свесна значаја тела као што је СЕС.

СЕС је трипартитно тело које би за истим столом требало да окупи преставнике локалне самоуправе, синдикалне представнике радника и представнике послодаваца међу којима би требало да се налазе и представници свих великих индустријских система који послују у нашој општини. Циљ СЕС-а је  успостављање социјалног дијалога који отвара врата решавању немалих проблема, како радника, тако и послодаваца и никако не сме да остане само још једно мртво слово на папиру.

Стога се питамо, како је могуће да Председник општине не одговара представницима највеће синдикалне организације радника наше општине који траже да се одржи први састанак СЕС-а? Чије интересе заступа локална власт ако се не одазива на позиве оних који су својим несебичним радом изградили нашу заједницу?

Сматрамо да би прва седница СЕС-а уз подршку локалне самоуправе, био прави корак ка одговорној политици према радницима и ОО „Доста је било“ подржава иницијативу ССС општине Врбас и захтева од председника општине да одговори на легитимне захтеве радника, јер то је најмање што мора да учини.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"