Саопштење ЈКП "Комуналац"

Саопштењем ОО СДС Врбас које је објављено 10. 02. 2016. године, ЈКП „Комуналац“ прозвано је да „примењује силу и не поштује закон“ што се у највећој мери односило на јавну набавку видео обезбеђења.

О неутемељености ових тврдњи најбоље сведочи закључак Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки (бр. 4-00-218/2016) којом се потврђује да је поступак јавне набавке спроведен у складу са Законом.

Сматрамо да је оваквим оценама Јавном комуналном предузећу „Комуналац“, које се труди да послује у интересу потрошача и локалне заједнице, беспотребно нарушен углед.

У наставку текста преносимо део закључка Републичке комисије:

„Одбацује се захтев за заштиту права подносиоца захтева „РПД-ФТО“ д.о.о. Врбас који је поднет у поступку јавне набавке мале вредности услуга – видео обезбеђење на локацијама: управна зграда ЈКП „Комуналац“ Врбас, зграда „Чистоће“, водозахват Врбас, гробље у Врбасу, депонија у Врбасу, са мониторингом од 24 часа 365 дана у години, ЈН бр. 1.2.3, за коју је позив за подношење понуда објављен на Порталу јавних набавки дана 25.01.2016. године, наручиоца ЈКП „Комуналац“ Врбас, због недостатка активне легитимације“.

ЈКП „Комуналац“ Врбас

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"