Саопштење ОО СНС

У сврху предизборне кампање како би се макар и неистинама придобио још неки глас и стигло до тако жељеног цензуса, поново о лошој политици на локалу говоре они који најмање имају право на то. Људи који су ненаменски потрошили 489 милиона динара и са дугом од 1.5 милијарди динара довели општински буџет у дубиозу. За неосновану исплату преко 22 милиона динара својим чиновницима и за кредите којима је често и по потреби руководства мењана намена народ је на локалним изборима рекао шта мисли и колико је задовољан њиховим знањем, искуством и визијом која је очигледно само њима одговарала. Својом несавесном и бахатом политиком пресушили су бунар из кога сада траже воду за пиће.

Данас се боре за поштовање Закона о основама образовања и васпитања а нисмо сигурни да ли је то онај исти закон по ком су постављали директора у једној установи са завршеним основним степеном образовања. Вероватно је поседовао знање, искуство и визију.

Путни трошкови просветних радника чија су дуговања за ту намену у новембру 2013. године била шест месеци данас су дупло мања а "самозвани стручњаци" траже да више водимо рачуна о њима иако су их они пола године ускратили за оно што им Законом припада. Ако би се руководили њиховом политиком онда наредна три месеца наши просветари путовали би како знају и умеју.

Разрешење просветног инспектора под сумњивим околностима без поштовања законске процедуре урађено је управо због непоштовања исте те процедуре о којој "стручњаци" говоре. Дуг и цифра од 600 хиљада динара који су наводна потраживања Покрајинске просветне инспекције дупло су мањи, али је чињеница да вршење инспекцијског надзора од стране Покрајине "за рад"  кошта много мање него плата нашег просветног инспектора за нерад.

Цена воде која је најјефтинија у околини па и шире није у сеоским срединама наше Општине мењана годинама уназад. Цена у граду усклађена је са економском ценом, док цена грејања на предлог Општинског већа долази у скупштинску процедуру како би се цене кориговале због јефтиније цене мазута на тржишту.

Иако смо у више наврата позивани да поново затражимо поверење грађана и станемо иза својих резултата, уздигнутих глава и поносно са чињеницом да у складу са могућностима сваки начињени корак прављен је у интересу наших грађана, имаћемо врло брзо прилику да се пребројимо. До тада чекаћемо још понеку измишљену информацију "бораца за цензус" како би испросили још неки неопредељени глас.

Општински одбор Српске напредне странке Врбас

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"