Саопштење Већа СССО Врбас

Системска деградација запослених од стране послодавца у приватном и јавном сектору достигла је кулминацију. Тој ситуацији погодују прописи донети на штету запослених: Закон о раду којим су умањена права по основу рада, минимална зарада која се налази на самом зачељу у региону, Уредба о смањењу зарада у јавном сектору…

Као да наведене околности нису довољно ограничавајуће у општини Врбас у јавном сектору зараде касне и по неколико месеци и на сцени је присутна дискриминација запослених због својства и деловања у Синдикату. Врши се насвакидашњи и непримерен притисак на председнике синдикалних организација у јавном сектору у општини Врбас који се манифестују усменим притисцима у виду ''савета'', премештање председника синдиката на друге послове, професионално деградирање што треба да послужи као пример другима, унесе страх и неспокојство међу запосленима и сумњичавост у погледу заштићености од стране представника синдиката који су и сами у немилости директора у немоћи да обезбеде боље услове рада и редовне зараде запосленима.

Председници Синдиката су у екстремним случајевима изложени псовању од стране непосредних руководилаца, претњама и другим видовима недоличног, непристојног и арогантног понашања са позиција осионости, бахатости и страначке недодирљивости.

Управо ти ниски ударци треба да послуже застрашивању како запослени не би били мотивисани да буду чланови Синдиката, који је у актуелној ситуацији једини стао на страну социјалне правде и једнакости и показао спремност да помогне запосленима по основу радa.

За Веће СССО Врбас,
Председник
Рогановић Горан

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"