Саопштење ОО СПС

Општински одбор Социјалистичке партије Србије у Врбасу подржава све дипломатске активности државног врха Републике Србије заједно са нашим Председником и Министром спољних послова у Влади Републике Србије Ивицом Дачићем да на Генералној конференцији Унеска у новембру буде одбијена препорука Извршног савета да Косово уђе у ту организацију.

Резултат гласања у Извршном савету Унеска је повољнији и бољи од очекиваног и показује да постоји огромна подела у међународној заједници и Унеску.  Република Србија мора да настави своју дипломатску борбу да на Генералној скупштини Унеска ова препорука буде одбијена јер постоје реалне могућности за тако нешто.

Уколико на Генералној скупштини Унеска препорука Извршног савета буде прихваћена та одлука ће бити без преседана јер нема међународно правно утемељење зато што УН нису препоручиле доношење такве одлуке. Са друге стране, то ће бити први пут да се донесе одлука о пријему у чланство некога ко није прошао квалификације о очувању културног наслеђа, већ напротив, јер на примерима из претходних деценија смо видели да су се бавили управо супротним стварима а то је уништавањем културног и верског наслеђа Срба на КиМ. Извршни савет Унеска може да донесе какву год хоће одлуку, али историју не може да избрише јер је то увек било и увек ће бити српско културно и верско наслеђе на Косову и Метохији.

ПРЕДСЕДНИК ОО СПС ВРБАС
Марјана Мараш

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"