Нови информатички кабинет у Гимназији

Поводом обележавања два века постојања Гимназије “Жарко Зрењанин” данас је у овој средњој школи, у присуству Золтана Јегеша, покрајинског секретара за образовање, свечано отворен нови информатички кабинет са 30 рачунара. Данашња свечаност само је једна у низу којима се обележава вредан и редак јубилеј образовне установе.
    „Одавно сам упознат са врбаском гимназијом и њеном традицијом. Она спада у најстарије школе у нашој земљи и та традиција се овде осети и сада. Генерације професора и ђака стварале су позитивни имиџ школе, јер сви њени ученици које сам упознао поносни су истицали да су се школовали у њој. Драго ми је да видим да је школа неодвојиви део града који помаже њено функционисање. Наравно, школи је потребно још доста тога, али уз овакав рад и приступ послу, сигуран сам да ће гимназија наставити да доприноси развоју целе средине“, рекао је Јегеш.
    Иначе, за опремање новог информатичког кабинета и делимичну реконструкцију неких од постојећих, Покрајиснки секретаријат за образовање је издвојио 1,25 милиона динара, Министарство просвете је учествовало са два милиона динара, док је један део средстава обезбедила сама школа.
    Заједно са Јегешом, нови кабинет свечано је отворио директор установе Светозар Вујачић. Он је истакао да гимназију данас похађа 720 ученика, а у њој је запослено 40 дипломираних професора. Са нова два школа сада располаже са пет кабинета информатике, десет специјализованих учионица, свечаном салoм, салом за физичко васпитање и спортским теренима.
    „Школа располаже са 40 нових умрежаних рачунара. Током обележавања овог значајног јубилеја опремамо посебне кабинете, а за десетак дана свечано ће бити отворен један специјализован кабинет за мултимедијалну наставу“, рекао је Вујачић, истичући да су у плану још нека значајна опремања и проширења објекта, али да ће за њихову реализацију бити неопходна помоћ државних институција.
    Свечаном отварању кабинета присуствовали су представници локалне самоуправе, представници неколико институција из Врбаса, и директори других школа.

КУЛТУРА

Завршен Равно Село филм фестивал

26. јун 2018. КУЛТУРА

Завршен Равно Село филм фестивал

Други Равно Село филм фестивал завршен је синоћ пројекциј...

Скулптуре Новака Јововића у Нашој галерији

25. јун 2018. КУЛТУРА

Скулптуре Новака Јововића у Нашој галерији

У Нашој галерији Удружења ликовних уметника Врбаса отворе...

Почео II Равно Село филм фестивал

24. јун 2018. КУЛТУРА

Почео II Равно Село филм фестивал

Пројекцијом руског филма "Лед" и певачким наступима Лазар...

Културно лето Змајево

21. јун 2018. КУЛТУРА

Културно лето Змајево

Змајево ће овог лета по четврти пут бити домаћин велике к...

Дунавска соната зове младе музичаре

06. јун 2018. КУЛТУРА

Дунавска соната зове младе музичаре

Фестивал класичне музике на отвореном Дунавска соната поз...