Нови информатички кабинет у Гимназији

Поводом обележавања два века постојања Гимназије “Жарко Зрењанин” данас је у овој средњој школи, у присуству Золтана Јегеша, покрајинског секретара за образовање, свечано отворен нови информатички кабинет са 30 рачунара. Данашња свечаност само је једна у низу којима се обележава вредан и редак јубилеј образовне установе.
    „Одавно сам упознат са врбаском гимназијом и њеном традицијом. Она спада у најстарије школе у нашој земљи и та традиција се овде осети и сада. Генерације професора и ђака стварале су позитивни имиџ школе, јер сви њени ученици које сам упознао поносни су истицали да су се школовали у њој. Драго ми је да видим да је школа неодвојиви део града који помаже њено функционисање. Наравно, школи је потребно још доста тога, али уз овакав рад и приступ послу, сигуран сам да ће гимназија наставити да доприноси развоју целе средине“, рекао је Јегеш.
    Иначе, за опремање новог информатичког кабинета и делимичну реконструкцију неких од постојећих, Покрајиснки секретаријат за образовање је издвојио 1,25 милиона динара, Министарство просвете је учествовало са два милиона динара, док је један део средстава обезбедила сама школа.
    Заједно са Јегешом, нови кабинет свечано је отворио директор установе Светозар Вујачић. Он је истакао да гимназију данас похађа 720 ученика, а у њој је запослено 40 дипломираних професора. Са нова два школа сада располаже са пет кабинета информатике, десет специјализованих учионица, свечаном салoм, салом за физичко васпитање и спортским теренима.
    „Школа располаже са 40 нових умрежаних рачунара. Током обележавања овог значајног јубилеја опремамо посебне кабинете, а за десетак дана свечано ће бити отворен један специјализован кабинет за мултимедијалну наставу“, рекао је Вујачић, истичући да су у плану још нека значајна опремања и проширења објекта, али да ће за њихову реализацију бити неопходна помоћ државних институција.
    Свечаном отварању кабинета присуствовали су представници локалне самоуправе, представници неколико институција из Врбаса, и директори других школа.

КУЛТУРА

Октобарски (јесењи) ликовни салон УЛУВ 2018

17. окт 2018. КУЛТУРА

Октобарски (јесењи) ликовни салон УЛУВ 2018

И ове године традиционално, а поводом манифестација за Да...

Веселину Милићевићу награда на фестивалу "Булка"

17. окт 2018. КУЛТУРА

Веселину Милићевићу награда на фестивалу "Булка"

Веселин Милићевић, песник за децу, сатиричар и афористича...

Градски музеј Врбас на Google Arts and Culture

16. окт 2018. КУЛТУРА

Градски музеј Врбас на Google Arts and Culture

Одлуком Министарства културе и информисања Владе Републик...

Отворена изложба о српском школству у Градском музеју

09. окт 2018. КУЛТУРА

Отворена изложба о српском школству у Градском музеју

У Градском музеју Врбаса данас је отворена гостујућа изло...

Конкурс за изложбе у Ликовној галерији за 2019. годину

05. окт 2018. КУЛТУРА

Конкурс за изложбе у Ликовној галерији за 2019. годину

Културни центар Врбаса расписао је конкурс за самосталне ...