Градски музеј Врбас на Google Arts and Culture

Одлуком Министарства културе и информисања Владе Републике Србије Градски музеј Врбас уврштен је на листу културних локалитета од изузетног националног значаја. Према одлуци, за установе са ове листе планирано је да учествују у пројекту Министарства културе и информисања и Googla, који ће обезбедити да се информације о изабраном локалитету нађу на платформи Google Arts and Culture.

"Бити културни локалитет од изузетног националног значаја, не локалног или регионалног, значи само по себи неизмерно признање струке, али и огромну обавезу. Обавезу не да се остане на нивоу, већ да се постављају виши стандарди који ће, већ сами по себи, развијати и надограђивати свест појединца и целе заједнице, о значају очувања и неговања културног наслеђа. Да Врбас има потенцијал који ће да прикаже свету ускоро ћемо моћи да видимо на платформи Google Arts and Culture. За сада на поменутој платформи можемо да видимо само део фундуса Галерије Павла Бељанског и Етнографског музеја у Београду. Наравно, велика је част наћи се раме уз раме са поменутим музејским центрима", рекла је за vrbas.net Весна Гргуровић, виши кустос у Градском музеју Врбас.

Иначе, Министарство културе и информисања је 03. јула 2018. године потписало уговор са Google Cultural Institute и тим поводом је договорено да се дигитализовани материјал културног наслеђа постави на платформу у сврху промоције и популаризације културног наслеђа Републике Србије.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"